Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulis saglabā 20. vietu "Paris -Nice" kopvērtējumā

Toms Markss
Toms Markss

Smukulis saglabā 20. vietu "Paris -Nice" kopvērtējumā
Gatis Smukulis
Foto:cyclingnews.com

Pirmdien, 4. martā, Francijā tika aizvadīts prestižā daudzdienu velobrauciena „Paris – Nice” pirmais posms, kurā finiša spurtā ātrākais izrādījās "FDJ" komandas riteņbraucējs Neisers Bouhani (Nacer Bouhanni), bet Gatis Smukulis finišēja lielajā grupā un izcīnīja 49. vietu. Kopvērtējumā Latvijas riteņbraucējs saglabā augsto 20. vietu.

Pēc aizvadītā prologa, "Paris – Nice" daudzdienu velobrauciena dalībnieki pirmdien sacentās 195 kilometru garajā pirmajā posmā. Distance pirmajā posmā gāja pa līdzenumiem, kas tādējādi ļāva izpausties sprinteriem.

Sacensību pirmie 100 kilometri pagāja visai mierīgā gaitā, tomēr distances otrajā pusē situācija peletonā kļuva nervoza. Lielajā grupā notika vairāki kritieni, kas uz brīdi sadalīja braucējus. Vienā no kritieniem cieta arī Gata Smukuļa komandas biedrs no "Katushas" komandas Aleksanders Fristofs.

Kā jau tika prognozēts posma uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja pašreizējais Francijas čempions Neisers Bouhani no "FDJ" komandas. Otrajā vietā ierindojās titulētais itāļu sprinteris Aleksandro Petaki no "Lampre – Merida" komandas bet trešais palika cits itālis Elia Viviani.

Gatis Smukulis finišēja lielās grupas pirmajā pusē ar tādu pašu laiku kā uzvarētājs, ierindojoties 49. vietā. Kā mūsu sportists pēc finiša atzina savā "twiiter" profilā, tad pašsajūta šobrīd vēl ir vidēja, tomēr tā uzlabojas. Smukuļa uzdevums pirmajos posmos ir palīdzēt "Katushas" sprinterim Kristofam, kurš pēc piedzīvotā kritiena finišēja 17 minūtes aiz peletona.

Velobrauciena kopvērtējuma vadībā atrodas šī posma uzvarētājs Neisers Bouhani, kuram vienāds laiks ar prologa uzvarētāju Damjenu Žudīnu. Gatis Smukulis, līderim zaudējot septiņas sekundes, saglabā augsto 20. vietu. Komandu ieskaitē vadībā atrodas "Omega Pharma –Quick Step", bet "Katusha" ieņem astoto vietu 23 vienību konkurencē.

Šodien velobrauciena dalībniekus sagaida 200,5 kilometru garais otrais posms, kurā tiek prognozēts sprinteru finišs.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 11:10, pirms 12 gadiem
Vēl viena Esentia white "vitamīnu" tūre.

     [+] [-]

, 2013-03-05 11:41, pirms 12 gadiem
Par to Gata Twitter ierakstu - domāts, ka pamazām tiek iegūt forma sezonas galvenajiem startiem, kuri būs pavasara klasikas Beļģijā.

     [+] [-]

, 2013-03-05 14:02, pirms 12 gadiem
Prieks,ka SC seko arī velosportam.

     [+] [-]

, 2013-03-06 15:28, pirms 12 gadiem
Toms Markss ir Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs, šķiet, ka šie raksti ir LRF iniciatīva pēc Igo Japiņa ievēlēšanas par federācijas prezidentu.