Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Izdodas atrast operatīvu risinājumu: pasaules čempionāts notiks Imolā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Izdodas atrast operatīvu risinājumu: pasaules čempionāts notiks Imolā
Toms Skujiņš. Foto: No sportista Instagram profila

Šodien UCI paziņojusi, ka 2020. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā tomēr notiks. Tas laika posmā no 24. līdz 27. septembrim norisināsies Imolā, Itālijā.

Iepriekš bija paredzēts, ka pasaules čempionāts norisināsies Šveicē, tomēr 12. augustā nācās pieņemt lēmumu par sacensību atcelšanu. UCI nepilna mēneša laikā izdevies atrast jaunu norises vietu.

Sacensību programma pielāgota Covid-19 situācijai pasaulē, tādējādi tiks aizvadīts tikai elites grupas un individuālais brauciens. Vadošie pasaules riteņbraucēji lielākoties šobrīd atrodas Eiropā, kamēr daudzi juniori un U23 braucēji ne, tādēļ daļa no viņiem ierobežojumu dēļ nedrīkstētu doties uz Itāliju. Rīkojot tikai elites sacensības, tiek izslēgts scenārijs, kad kāds no jaunajiem riteņbraucējiem nedrīkstētu piedalīties sacīkstēs.

Grupas brauciena starts un finišs paredzēts slavenajā Imolas trasē, kas uzņem arī F1 posmu, tomēr pati distance solās būt sarežģīta. Vīriešiem jāveic 259,2km, kāpumos būs jāveic 5000m. Sieviešu distance sastādīs 144km, kopējie kāpumi būs 2750m. 28,8km garo apli vīrieši veiks deviņas reizes, bet sievietes - piecas.

Savukārt individuālā distance piedāvās citu trases reljefu - jāveic 32km, bet augstuma starpība starp startu un finišu ir tikai 200m.

Izmantotie resursi:
https://www.uci.org/press-release/the-2020-uci-road-world-championships-will-take-place-in-imola-and-the-emilia-romagna-region-(italy)-on-a-very-challenging-course