Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Mājiniecēm Agatai un Barbarai grūta uzvara, ķīnietes pārsteidz

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mājiniecēm Agatai un Barbarai grūta uzvara, ķīnietes pārsteidz
Agata un Barbara noslēdz uzbrukumu
FOTO: rio2016.fivb.com

Arī Riodežaneiro olimpisko spēļu pludmales volejbola sieviešu turnīrā aizvadītas pirmās spēles, no kurām divās uzvarētāju noskaidroja trīs setos. Vienā no tām pirmo uzvaru izcīnījušas pašreizējās pasaules čempiones Agata un Barbara no Brazīlijas, kā arī, mazliet negaidīti, ķīnietes Fana Vaņa un Huana Hue.

Vienas no sieviešu turnīra galvenajām favorītēm viennozīmīgi ir mājinieces Agata Bendarčuka un Barbara de Seika jeb vienkārši Agata un Barbara, kuras ir arī pašreizējās pasaules čempiones. Viņas šīs olimpiskās uzsāka sastāva ziņā interesantajā B grupā, pirmo maču aizvadot ar čehietēm Barboru Hermanovu un Marketu Slukovu.

Jau spēles ievadā brazīlietes iekrāja divu punktu pārsvaru, bet čehietes prata atgūt zaudēto (6:6). Uzreiz pēc tam trīs reizes kļūdījās Hermanova, pēc Agatas bloka un sekmēm uzbrukumā rezultāta starpībai pieaugot līdz trīs punktiem (9:6). Hermanova spēja revanšēties par savām kļūdām, atstājot Čehijas pāri spēlē. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība jau bija minimāla. Seta otrajā pusē brazīlietes atguva iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 16:12. Varēja likties, ka seta liktenis ir izšķirts, bet Čehijas duets lauza cīņas gaitu un pat izvirzījās vadībā (18:17). Agatas un Barbaras nedienas turpinājās, Slukovai pieliekot punktu pirmajam setam - 21:19.

Otro setu dueti sāka ar līdzīgu cīņu, minimālā vadībā turoties mājiniecēm. Pirmais nopietnais pavērsiens notika īsi pirms tehniskā pārtraukuma, kad čehietes kļūdījās, ļaujot Brazīlijas duetam izvirzīties vadībā ar 12:9. Pēc atpūtas Slukova atgrieza Čehijas duetu cīņā, nedomājot atdot setu. Tam gan sekoja Slukovas kļūda un Barbaras eiss (14:11). Lai arī čehietes labi cīnījās, šoreiz mājinieces uzvaru setā neizlaida, ievirzot spēli trešajā setā - 21:17.

Trešajā setā pirmās pie divu punktu pārsvara tika Čehijas pludmales volejbolistes (4:2). Tā tas nepalika ilgu laiku, jo Slukova regulāri sāka pieļaut kļūdas, atdodot minimālu vadību pretiniecēm (5:6). Tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, Slukova nespēja noslēgt uzbrukumus. Agata uzlika bloku, panākot 10:7. Brīdi vēlāk ar eisu atzīmējās Barbara, principā izdzēšot pretinieču cerības uz pārsteiguma sagādāšanu. Tādējādi mačs noslēdzās ar Brazīlijas dueta uzvaru - 2-1 (19:21, 21:17, 15:11).

B grupas otrajā spēlē Spānijas pludmales volejbolistes Liliana Fernandesa Steinere un Elsa Makmilana mačā pret argentīnietēm Anu Galaju un Georginu Klugu pārliecinoši nospēlēja pirmo setu, jau līdzīgāk otro, svinot uzvaru ar 2-0 (21:11, 21:19). Pirmdien Brazīlietēm duelis ar argentīnietēm, bet spānietes cīnīsies ar Čehijas duetu.

Dienas noslēgumā par nelielu pārsteigumu parūpējās Ķīnas pludmales volejbolistes Fana Vaņa un Huana Hue, kuras C grupas pirmajā mačā spēlēja pret vienām no grupas favorītēm, šveicietēm Izabelu Foreri un Anuku Vergi-Deprē. Maču labāk iesāka šveicietes, izvirzoties vadībā ar 10:7, bet uzreiz pazaudējot iegūto pārsvaru. Tas trīs punktu vērtē tika atjaunots uzreiz pēc tehniskā pārtraukuma, bet, tuvojoties seta izskaņai, neatlaidīgās ķīnietes atjaunoja līdzsvaru uz tablo (17:17). Šveices duets guva nākamos divus punktus, bet sets ne tuvu nebija galā. Tā galotnē abi dueti tika pie setbumbas, galu galā pārākām tomēr esot Ķīnas pludmales volejbolistēm (24:22).

Otrā seta sākumā ķīnietes izvirzījās vadībā ar 5:2. Pārsvars tika noturēts līdz seta otrajai pusei, kad Šveices duets pārņēma iniciatīvu un pēc Verges-Deprē bloka arī trīs punktu pārsvaru (15:12). Lai arī Ķīnas duets atkal atjaunoja līdzsvaru uz tablo pirms izšķirošajiem notikumiem setā, šveicietes spēja veikt vēl vienu izrāvienu, gūstot panākumu ar 21:18.

Tādējādi uzvarētāju vajadzēja noteikt trešajā setā. Tā pirmajā pusē nedaudz labāk spēlēja Šveices pludmales volejbolistes, iegūstot arī divu punktu pārsvaru. Pie rezultāta 8:8 garu izspēli uzvarēja Ķīnas sportistes, pārņemot vadības grožus savās rokās. Tas arī izrādījās pirmais lūzuma punkts, jo brīdi vēlāk rezultāts jau bija 11:9. Šveicietes spēja panākt izlīdzinājumu, bet mača galotnei spēka nepietika, kas lika necerēti sākt olimpisko turnīru ar zaudējumu - 1-2 (22:24, 21:18, 12:15).

C grupas otrajā spēlē vienas no galvenajām Brazīlijas duetu konkurentēm uz zelta medaļām, Kerija Velša Dženingsa un Eiprila Rosa no ASV, visai viegli ar 2-0 (21:14, 21:13) apspēlēja Artačo del Solaru un Lairdu no Austrālijas, kuras uzskatāmas par pastarītēm C grupā. Pirmdien, 8. augustā ASV pludmales volejbolistēm priekšā cīņa pret ķīnietēm, bet Austrālijas duets mērosies spēkiem ar šveicietēm.

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 6. augusts

GrupaSpēleRezultāts
FBavdena/Klensija (Austrālija) - Šarlīza/Alfaro (Kostarika)2-0 (21:15; 21:14)
BElsa/Liliana (Spānija) - Galaja/Kluga (Argentīna)2-0 (21:11; 21:19)
BAgata/Barbara (Brazīlija) - Hermanova/Slukova (Čehija)2-1 (19:21; 21:17; 15:11)
FMepelinka/Van Īrsela (Nīderlande) - Pazo/Agudo (Venecuēla)2-0 (21:17; 21:11)
CForere/Verge-Deprē (Šveice) - Vaņa/Hue (Ķīna)1-2 (22:24; 21:18; 12:15)
CVelša Dženingsa/Rosa (ASV) - Artačo del Solara/Lairda (Austrālija)2-0 (21:14; 21:13)

     [+] [-]

, 2016-08-06 23:48, pirms 8 gadiem
cehietes labi tureejaas....bija labas shances vinnet

Cerams,ka ITA Marta neizgazisies kaa veca seta, delj parinieces piespiedu mainas

     [+] [-]

, 2016-08-06 23:56, pirms 8 gadiem
Vai tad nebija pietiesāšana par labu brazīlēm?