Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Klermona mokās, taču pārspēj Grenobli

Juris Miņins
Juris Miņins

Klermona mokās, taču pārspēj Grenobli
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Francijas regbija čempionātā, jeb "Top 14" līgā tika atklāta otrā spēļu kārta, kurā Marsela Mišelina stadionā tikās "ASM Clermont Auvergne" un "FC Grenoble Rugby" un mājnieki cīņā uzvarēja ar 25:6.

Francijas "Top 14" čempionāta otrā spēļu kārta sākās ar divu pirmā trijnieka komandu tikšanos, jo Klermona savā laukumā uzņēma Grenobli. Abas vienības pirmajā kārtā bija izcīnījušas pa pieciem punktiem. Klermonieši negaidīti viegli pārspēja Larošē komandu, bet Grenoble izrādījās pārāki pār čempionāta jaunpienācējiem, Ažēnas regbistiem.

Ja būtu jāraksturo pirmais puslaiks īsumā, tad noteikti būtu jāmin cīņa. Abas komandas patiešām vairāk cīnījās kā viena ar otru, tā arī ar sevi, nevis spēlēja regbiju. Jau pašā spēles sākumā mājniekiem bija iespēja atklāt rezultātu, taču no visai izdevīgas situācijas garām vārtiem bumbu raidīja Kamils Lopezs. Viesi gan tik dāsni nebija un Džeimss Hārts realizēja divus soda sitienus panākot 6:0 par labu pagājušās "Top 14" sezonas 11. vietas ieguvējai Grenoblei.
Lopezs nerealizēja arī savu otro piegājienu pie bumbas, lai realizēto soda sitienu, taču situāciju glāba Tomass Domingo, kurš izmantoja iespēju un pilnīgi netraucēts ienesa bumbu ieskaites zonā. Šoreiz Lopezs bija nekļūdīgs un izvirzīja Klermontu vadībā ar 7:6.

Ar šādu rezultātu puslaiks arī noslēdzās, kas otrajās 40 minūtēs solīja pārsteigumus, jo, lai kāda no vienībām uzvarētu, tai vajadzēja patiesi mainīt savu sniegumu uz labo pusi.

Otrais puslaiks, diemžēl priekš atklātā un uzbrūkošā regbija faniem, neko spēles zīmējumā nemainīja un, kā jau parasti notiek spēlēs, kur nevienai komandai negribas zaudēt, lielākā uzmanība tika pievērsta aizsardzībai. Jāsaka, ka tieši Grenobles nevarība uzbrukumā un nevēlēšanās riskēt šo spēli padarīja zināmā mērā garlaicīgu.
Klermona šajā situācijā, kā saka, paņēma to, ko viņiem deva, proti, Lopezs bija nedaudz labāks soda sitienu realizācijā nekā pirmajā spēles pusē, bet Frics Lī, pēc veiksmīgi izmantota mola, nogādāja bumbu pāri grenobliešu ieskaites līnijai.

Tiesa, kad līdz mača beigām bija palikušas aptuveni trīs minūtes un faktiski uzvarētājs jau tāpat bija zināms, viesi mēģināja tomēr gūt vismaz vienu piezemējumu un ar pēdējiem spēkiem devās uzbrukumā, taču tā vietā, saņēma vēl septiņus punktus atpakaļ, kad Pols Jedraisaks ienesa bumbu ieskaites zonā, bet Patricio Fernandezs ar realizācijas sitienu pielika punktu spēlei.

Jau šodien pēc Latvijas laika tiks izspēlēts lielais vairums "Top 14" čempionāta otrās kārtas spēļu, taču punktu šai kārtai pieliks pagājušās sezonas Čempionu kausa ieguvēju Tulonas cīņa par pirmo uzvaru šajā sezonā, kad viņi izbraukumā tiksies ar Kastras vienību.

Francijas "Top 14" čempionāts, 2. spēļu kārta

DatumsMājniekiViesiRezultāts
28.08.ClermontGrenoble25:6
29.08.AgenToulouse
29.08.OyonnaxBordeaux
29.08.Racing 92La Rochelle
29.08.PauMontpellier
29.08.BriveStade Francais
30.08.CastresToulon

  +2 [+] [-]

, 2015-08-29 00:11, pirms 9 gadiem
Fantastika! Spēle tikko kā beidzās, bet SC.com jau raksts! Pat pēc DR spēlēm tik ātri nekas nav uzrkastīts.

Pats sāku sekot Francijas regbija čempionātam un regbijam vispār tikai nesen un liekas, ka ir baigi interesanti. Klermona šogad būs čempioni!

     [+] [-]

, 2015-08-29 00:14, pirms 9 gadiem
Juri, kuri ir chempionata favoriiti?

  +2 [+] [-]

, 2015-08-29 00:18, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Juri, kuri ir chempionata favoriiti?
Tulona, Klermonta Stade Francais, Tulūza...

Čempionāta ievadrakstā bija šis tas pieminēts: Šovakar Tulonā startē "Top 14" čempionāts