Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Baldonei arī regbijs-7 Latvijas čempionu tituls

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baldonei arī regbijs-7 Latvijas čempionu tituls
2023. gada Latvijas čempioni regbijā-7 -Baldones komanda. Fotoo: Latvijas Regbija federācija.

Par Latvijas čempioniem regbijā-7 šogad kronēti Baldone regbisti. Līdz ar to baldonieši šogad ir spējuši izcīnīt gan Latvijas kausa, gan arī Latvijas čempionāta uzvarētāju titulus regbijā-7.

Latvijas čempionāts regbijā-7 norisinājās šajā nedēļas nogalē divos apļos – 27. un 28. maijā. Pēc pirmā izspēlētā apļa spēlēm jeb pirmās dienas turnīra tabulas galvgalī bija "Miesnieki" komanda, kas pieveica gan "Livonia" pirmo sastāvu (12:7), gan arī Baldone regbistus (15:14).

Iesākot otro dienu, uz čempionu titulu pretendēja "Miesnieki", Baldone un "Augļu serviss/Livonia". Katrai no komandām bija savs scenārijs, kā jānospēlē, lai kļūtu par čempioniem.

"Augļu serviss/Livonia" spēja daļēji realizēt maksimālo otrās dienas plānu – ar 21:14 uzvarēti "Miesnieki", bet klupiens spēlē ar Elmāra Šefanovska trenēto Baldones komandu (0:21). Līdz ar to 2022.gada regbijs-7 čempioni atvadījās no čempionāta “zelta godalgām”. Viņiem šogad 3. vieta (18 punkti).

Cīņā par zeltu viss izšķīrās otrā apļa pēdējā spēlē, kur tikās "Miesnieki" un Baldone. Pirms noslēdzošās spēles abām komandām bija iekrāts pa 19 punktiem. Lai gan "Miesnieki" iesāka spēli ar +1 punkta pārsvaru (uzvara pirmajā savstarpējā spēlē ar 15:14), būtībā tas nedeva gandrīz nekādas priekšrocības. Abas komandas to labi apzinājās un no pirmajām minūtēm centās uzspiest savu spēli. Veiksmīgāki fināla mačā izrādījās mājinieki Baldone.

Rezultātu pirmajā puslaikā, pārraujot pretinieku aizsardzības līniju, atklāja komandas kapteinis Elmārs Šefanovskis. Vēl pēc brīža baldoniešu kontā punktus pieplusoja Aleksis Eglītis. Šajā spēlē Eglītis divreiz spēja piezemēt bumbu pretinieku ieskaites laukumā.

Tikai otrajā puslaika vidū Miesnieki atrada argumentus un atbildēja ar reāliem punktu gūšanas momentiem. Veikti divi piezemējumi un rezultāts 21:12. Tomēr regbijs-7 katra spēle ilgst tikai 14 minūtes, tādēļ Miesnieki regbistiem vairs nebija laika atspēlēties. Spēles noslēguma rezultāts nemainīgs 21:12 par labu Baldonei.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv