Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" Klaipēdā iegūst 3. vietu starptautiskajā pludmales regbija turnīrā sievietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" Klaipēdā iegūst 3. vietu starptautiskajā pludmales regbija turnīrā sievietēm
Trešo vietu ieguvusī "Livonia"komanda. Foto: Ieva Sparāne

Pagājušajā nedēļas nogalē “Livonia” sieviešu komanda sekmīgi nostartēja starptautiskajā pludmales regbija turnīrā, kas norisinājās Lietuvas piejūras pilsētā Klaipēdā, iekļūstot trijniekā un iegūstot trešo vietu, bet uzvaru svinēja "Selena'.

Klaipēdā notikušajā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā sievietēm piedalījās Lietuvas un Latvijas komandas. “Livonia”, parādot cīņassparu un neatlaidību, izcīnīja trešo vietu, pavisam nedaudz pietrūkstot līdz otrajai vietai. Par uzvarētājām kļuva "Selena" regbistes.

Pirmajā spēlē “Livonia tikās ar Lietuvas komandu “Geležinis Vilkas”. Spēle bija ļoti līdzīga, un beigās nedaudz sekmīgākas izrādījās lietuvietes, kurām livonietes piekāpās tikai ar vienu punktu – 5:6. Kā vēlāk izrādījās, šis minimālais zaudējums beigās liedza pacīnīties finālā par uzvaru visā turnīrā.

Neskatoties uz sāpīgu zaudējumu, “Livonia” regbistes laboja pieļautās kļūdas, un sniegums palika arvien labāks katru spēli. Nākamo spēli pret “Selēna” regbistiem “Livonia” iesāka labi, pirmo puslaiku noslēdzot neizšķirti – 2:2. Tomēr otrajā puslaikā neizdevās realizēt iecerēto un izcīnīt uzvaru, piedzīvojot zaudējums ar 3:6.

Trešā spēle bija pret otru Lietuvas komandu “Ažuolas”. Ar trešo piegājienu livonietes tika pie uzvaras, skaistā spēlē neatstājot lietuvietēm nekādas cerības un pārspējot “Ažuolas” ar 8:1. Turnīra noslēgumā spēlē par trešo vietu vēlreiz nācās tikties ar “Ažuolas”, un atkal “Livonia” bija krietni pārākas, šoreiz beigu rezultātam esot 12:3. Līdz ar to šajā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā “Livonia” sieviešu komanda ieguva 3. vietu. Komandas vērtīgākās spēlētājas balvu jeb MVP ieguva Anna Inese Tutāne, kura parādīja pārliecinošu, stabilu un lielisku sniegumu viscaur čempionātu.

Par turnīru izvērtējumu sniedza komandas kapteine Laura Maļukova, uzslavējot arī livonietes par cīņassparu. “Lai gan pirmā spēle nenoritēja mūsu zīmē un tas liedza cīnīties finālā, meitenes tāpat parādīja labu sniegumu, ņemot vērā, ka četrām meitenēm šis bija pirmais turnīrs smiltīs,” atzīst Maļukova un turpina:“Vēlos uzslavēt visas jaunās meitenes - Kati Beķi, Viktoriju Spruģevicu, Elīnu Pinni un Lizu Velšu par nebaidīšanos un uzņēmību uz laukuma. Kā arī paldies par milzīgo atdevi mūsu pieredzējušākajām spēlētājām - Annai Inesei Tutānei, Danielai Šakociņai, Madarai Dārzniecei, Alisei Lakijai Širvei, Alvīnei Bruņiniecei un Alisei Evelīnai Mitkus. Meitenes tiešām cīnījās līdz galam par katru tvērienu, katru bumbu un katru piezemējumu.”

“Turnīrs mums sniedza ļoti labu ieskatu lietām, kuras mums jānoslīpē pirms gaidāmā pludmales regbija čempionāta Latvijā. Šis turnīrs arī izvērtās par brīnišķīgu saliedēšanas braucienu visai komandai. Prieks par komandu un tās garu čempionātā,” akcentē komandas kapteine.