Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Spānija pārspēj Krieviju un dosies uz Rio

Juris Miņins
Juris Miņins

Spānija pārspēj Krieviju un dosies uz Rio
Spānijas regbiste Raiena Kārlaila Pasaules sērijas regbijā laikā.
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Īrijas galvaspilsētā Dublinā noskaidrojās pēdējā dalībniece olimpiskajā regbija-7 turnīrā, sieviešu konkurencē. Finālā ar 19:12 pārspējot Krievijas valstsvienību, ceļazīmi uz Rio nopelnīja Spānijas regbistes.

Pēc vakardienas grupu turnīra mačiem noskaidrojās, ka par ceļazīmi uz Rio olimpiādi cīnīsies astoņas komandas – Krievija, Tunisija, Argentīna, Īrija, Spānija, Kazahstāna, Samoa un Ķīna. Tiesa, pēc pirmās spēļu dienas arī iezīmējās divas favorītes, Krievija un Spānija, kuras savos pirmajos trijos mačos ne tikai izcīnīja trīs uzvaras, bet izdarīja to klasiskā stilā, proti, nezaudēja nevienu punktu.

Tādā pašā garā abas šīs vienības turpināja arī šodien, jo krievietes ar 34:0 pārspēja Argentīnu, bet Spānija ar 21:0 izrādījās labāka par Ķīnu. Interesanti, ka līderu piemēram sekoja arī pārējās dāmas un ceturtdaļfinālos visās spēlēs tika fiksētas "sausās" uzvaras. Tā kazahietes pārspēja Samoa ar 26:0, bet Īrija ar 38:0 sagrāva Tunisiju.

Pusfinālā jau solījās būt spraigāka cīkstēšanās, jo Krievijai pretī stājās Īrija, bet spānietēm bija jācīnās ar Kazahstānas izlasi. Realitātē viss gan izvērtās mazliet citādāk, jo tikai Krievijas un Īrijas maču varēja nosaukt par spraigu. Krievietes uzvarēja ar 19:10 un tie viņām bija pirmie zaudētie punkti šajā turnīrā. Spānietes gan pārspēja kazahu regbistes ar 28:0. Šie pusfinālu iznākumi nozīmēja arī to, ka par vienīgo ceļazīmi uz Riodeženeiro olimpiskajām spēlēm izspēlēs Krievijas un Spānijas dāmas.

Šī spānietēm bija vienīgā nopietnā cīņa turnīrā un jāsaka, ka viņām arī mazliet paveicās. Spāņu meitenes pirmajā puslaikā ātri guva divus piezemējumus un bija precīzas realizācijas sitienos, taču krievietes pirmā puslaika ceturtajā papildlaika minūtē spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. Otrajā puslaikā spānietes atkal pirmās guva piezemējumu, taču krievietes prata atbildēt ar to pašu. Par nožēlu krievietēm nekas vairāk viņām neizdevās un spēle tā arī beidzās – 19:12. Tas nozīmēja, ka Spānijas sieviešu regbija-7 izlase atkārtoja to pašu ko pirms nedēļas izdarīja valsts vīru komanda, proti, kvalificējās olimpiādei.

Olimpiskais atlases turnīrs regbijā-7, galīgais vietu sadalījums

#Komanda
1.Spānija
2.Krievija
3.Īrija
4.Kazahstāna
5.Ķīna
6.Argentīna
7.Tunisija
8.Samoa
9.Kuka salas
10.Honkonga
11.Portugāle
12.Venecuēla
13.Madagaskara
14.Zimbabve
15.Trinidada un Tobago
16.Meksika

Rio-2016, Regbija-7 turnīra dalībnieces

#ReģionsVīriešiSievietes
1.MājniekiBrazīlijaBrazīlija
2.Pasaules sērijaFidžiAustrālija
3.Pasaules sērijaLielbritānijaKanāda
4.Pasaules sērijaJaunzēlandeLielbritānija
5.Pasaules sērijaDĀRJaunzēlade
6.Dienvidamerikas čempioniArgentīnaKolumbija
7.Ziemeļamerikas čempioniASVASV
8.Eiropas čempioniFrancijaFrancija
9.Āzija čempioniJapānaJapāna
10.Okeānijas čempioniAustrālijaFidži
11.Āfrikas čempioniKenijaKenija
12.Kvalifikācijas uzvarētājiSpānijaSpānija

  +1 [+] [-]

, 2016-06-26 23:30, pirms 8 gadiem
Spānijas regbija dzīves vadītāji malači - lai arī nebija nekādi favorīti, sagatavoja abas izlases uz olimpisko atlasi perfekti un tagad var droši gatavoties Rio.

Krievija pretēji - abos turnīros bija starp favorītiem un abos zaudēja Spānijai, paliekot gribot.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-26 23:44, pirms 8 gadiem
Kardināls rakstīja: Spānijas regbija dzīves vadītāji malači - lai arī nebija nekādi favorīti, sagatavoja abas izlases uz olimpisko atlasi perfekti un tagad var droši gatavoties Rio.

Krievija pretēji - abos turnīros bija starp favorītiem un abos zaudēja Spānijai, paliekot gribot.
Tik nevajag aizmirst par to, ka Spānija ir Top-25 komanda pasaules rangā lielajā regbijā (tas parāda kopējo līmeni), bet septītniekā Spānija ir stabila TOP-3 Eiropas čempionāta komanda.
Priekš tāda OS "otrās iespējas" atlases turnīra ar to, kā redzams, pietiek.

Krievija... vīriem, protams, varēja paveikties un viņi varēja tikt finālā, bet vai viņi spētu pieveikt Samoa, tas ir jautājums, jo tur spāņi ar lielu veiksmes palīdzību izspruka cauri.

Dāmām... abas komandas bija spēkos līdzīgas un kādam bija jāuzvar un kādam - jāzaudē. Krievijai, acīmredzot, spēle pret Īriju bija daudz smagāka nekā, ja pretī būtu Kazahstāna, kas, iespējams, ir faktors, jo septītniekā ļoti svarīgs ir tieši tas svaigums ar kuru komandas tiek līdz izšķirošajiem mačiem.