Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija-7 Pasaules sērija sākas ar Āfrikas komandu dominanci Vankūverā

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija-7 Pasaules sērija sākas ar Āfrikas komandu dominanci Vankūverā
Foto:Zumapress.com/Scanpix

Šodien no rīta noslēdzās 2021. gada regbija-7 Pasaules sērijas pirmais posms, kurā par zelta medaļām cīnījās divas Āfrikas komandas – DĀR un Kenija, uzvarot dienvidāfrikāņiem ar 38:5.

2021. gada regbija-7 Pasaules sērija, sakarā ar ieilgušo cīņu pret Covid-19 un to pavadošajiem ierobežojumiem, ir krietni citādāka nekā iepriekšējos gados, proti, turnīrā ir ieplānoti tikai divi posmi, kas abi notiks Kanādā (Vankūverā un Edmontonā), kā arī ierasto 16 komandu vietā, šogad par titulu cīnīsies tikai 12 izlases.

Dalībvalstu sastāvs arī ir mazliet neierasts, jo, pirmkārt, šogad nespēlē ne Olimpiskie čempioni Fidži, ne iepriekšējās sezonas Pasaules sērijas uzvarētāji Jaunzēlande, nedz arī Austrālija. Tāpat sērijā nav nedz Samoa, nedz Tongas, bet Anglija, Velsa un Skotija ir apvienojusies vienā komandā, pārstāvot Lielbritāniju, kā tas arī bija divās iepriekšējās olimpiskajās spēlēs.

Šāds konkurences līmeņa kritums, protams, deva iespēju citām komandām pacīnīties par augstākām vietām. Vislabāk, protams, situāciju izmantoja DĀR olimpiskā regbija izlase, kura, nezaudējot nevienā mačā, svinēja uzvaru sezonas pirmajā posmā. Finālā viņi ar 38:5 pārspēja Keniju.

Lai arī finālā zaudējuši, Kenija bija pirmā posma lielākais pārsteigums, jo faktiski abus zaudējumus viņi piedzīvoja tikai pret posma uzvarētājiem, pirms tam DĀR piekāpjoties arī grupu turnīrā. Izslēgšanas mačos viņi tika galā gan ar ASV (19:14), gan Īriju (38:5).

Trešo vietu ieņēma Lielbritānija, kura vispirms ar 31:5 pārspēja Kanādu, bet pēc zaudējuma pusfinālā DĀR komandai (12:26), spēlē par trešo vietu pieveica īrus ar 24:14.

Otrais un pēdējais 2021. gada regbija-7 Pasaules sērijas posms norisināsies jau šīs nedēļas nogalē, Edmontonā.

2021. gada regbija-7 Pasaules sērija, 1.posms (Vankūvera)

#Komanda#Komanda
1.DĀR7.Honkonga
2.Kenija8.Spānija
3.Lielbritānija9.Vācija
4.Īrija10.Jamaika
5.ASV11.Čīle
6.Kanāda12.Meksika

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/