Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlases treneris Straume: "Sākums bija nervozs, bet 2. puslaikā pratām saņemties"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Regbija izlases treneris Straume: "Sākums bija nervozs, bet 2. puslaikā pratām saņemties"
Elmārs Šefanovskis (priekšplānā). Foto: Jari Turunen.

Pēc pagājušās nedēļas nogalē Helsinkos izcīnītās uzvaras pār mājiniekiem Eiropas čempionāta Konferences divīzijas spēlē Latvijas regbija izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume atzina, ka sākums esot sanācis nervozs, taču pārtraukumā izrunātais nācis par labu, komandai otro puslaiku aizadot jau daudz pārliecinošāk. Latvijas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents norādīja, ka Latvija esot bijusi favorīte šajā spēlē, jo Latvijas komanda regbija kvalitāte ir salīdzinoši labāka.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Helsinkos Eiropas čempionāta Konferences divīzijas pirmajā mačā izcīnīja panākumu, A grupas mačā ar 39:17 (19:10) uzvarot Somiju. Pirmajā puslaikā pirmie divi piezemējumi padevās Somijas regbistiem, taču Latvijas vīriešu izlase pēc tam, kad nonāca iedzinējos ar 0:10, guva 19 punktus pēc kārtas un puslaika pārtraukumā devās ar +9.

“Sākums bija nervozs, jo šādā sastāvā nebijām spēlējuši. Pārtraukumā izrunājām kļūdas, kuras pieļāvām, un, tās ierobežojot, otro puslaiku jau aizvadījām pārliecinoši,” norāda Mārtiņš Straume un turpina: “Spēles rezultātu vērtēju kā labu, atbilstošu spēles ritējumam. Bija gan darba piezemējumi, gan tika izmantotas aizsardzības kļūdas, no kurām guvām piezemējumus.”

“Komandā noskaņojams bija lielisks un draudzīgs. Viens par visiem visi par vienu! Iegūtas atziņas - pie daudz lietām vēl jāpiestrādā, bet kopumā bija laba atdeve un lielisks cīņas spars,” atzīst Latvijas regbija izlases galvenais treneris.

“Mēs uz spēli gājām zinot, ka esam favorīti un izsēti kā pirmā komanda šajā apakšgrupā. Mūsu regbija kvalitāte ir salīdzinoši labāka to vīru dēļ, kuri spēlē Baltijas Top līgā un Baltijas Regbija čempionātā. Kā arī mums ir Trophy līmeņu spēļu pieredze regbijā-7 vieglajiem spēlētājiem,” Latvijas izlases spēlētāju priekšrocības uzskaita Kārlis Vents.

“Tai pašā laikā mums ir jābūt piesardzīgiem pret somiem, skatoties reizē gan uz nelielu konkurenci, gan arī potenciālo sadarbību. Viņiem pašreiz ir izveidojušās jau trīs dažādu līmeņu čempionāti un līgas, kurās sāks spēlēt daudz jaunu klubu un spēlētāju,” stāsta Latvijas Regbija federācijas prezidents.

“Braucot uz Somiju, komandas noskaņojums bija labs, jo zinājām gaidāmo pretinieku un viņa spēles meistarības līmeni. Spēles sākumā pirmās 10-15 minūtes negāja pēc mūsu vēlamā spēles stila ar daudz kļūdām aizsardzībā. Tādēļ pretinieks varēja diezgan brīvi spēlēt ar bumbu un attiecīgi gūt pirmos punktus. Labi, ka šie pirmie punkti tika gūti spēles sākumā, jo tas pamudināja mūsu komandu spēlēt kārtīgāk. Var teikt, ka ieslēdzām savu atdevi nākamajā “robā” un sākām spēlēt savu spēli, kontrolēt bumbu, un tas nesa vēlamos rezultātus,” stāsta Latvijas vīriešu izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, piebilstot, ka ir jāpievērš vairāk uzmanības pie pašu kļūdām, lai kā komanda būtu gatavi jau no spēles pirmās minūtes cīnīties par katru metru, katru bumbu laukumā.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv