Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Top 14 fināls – skatītākā regbija spēle sporta vēsturē

Juris Miņins
Juris Miņins

Top 14 fināls – skatītākā regbija spēle sporta vēsturē
Foto: AFP/Scanpix

Vakardiena notikušais Francijas Top 14 čempionāta fināls starp Tulonas un Parīzes "Racing 92" komandām ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko regbija spēli sporta veida vēsturē, jo klātienē to noraudzījās vairāk kā 99 tūkstoši skatītāju.

Francijas regbija čempionāta augstākās divīzijas finālspēle šajā sezonā tika aizvadīta ārpus pašas valsts robežām, Spānijā, Barselonas pilsētā, slavenajā "Camp Nou" stadionā. Tā kā šī arēna ir lielākā Eiropā, tad varēja cerēt, ka šis mačs kļūs par visu laiku skatītāko regbija spēli. Optimismu vairoja arī tas fakts, ka jau trīs mēnešus līdz pašas finālspēles sākumam visas biļetes jau bija izpirktas.

Pēc vakardienas cīņas, kurā "Racing 92", spēles lielāko daļu atrodoties mazākumā, pārspēja Tulonu ar 29:21, tika ziņots, ka maču noskatījās ap 100 tūkstošiem skatītāju, taču pēc datu precizējuma kļuva zināms, ka "Camp Nou" arēnā vakardien bija 99 124 tūkstoši spēles vērotāju.

Šāds rādītājs ļauj saukt Francijas 2015./2016. gada sezonas čempionāta finālmaču par visu laiku apmeklētāko regbija spēli sporta veida vēsturē. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts pagājušogad, kad Pasaules kausa finālturnīrā Īrijas un Rumānijas cīņu Vemblija stadionā klātienē vēroja par aptuveni 10 tūkstošiem mazāks līdzjutēju skaits – 89 267 skatītāji.

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...