Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pārliecinoši uzvarētāji LČ 1.posmā regbijā-7 sievietēm un U18 jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pārliecinoši uzvarētāji LČ 1.posmā regbijā-7 sievietēm un U18 jauniešiem
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Svētdien, 24.aprīlī, Rīgas tehniskās koledžas stadionā regbija sezonas starta šāvienu sagaidīja Regbija-7 (R7) dāmas un U18 grupas puiši.

Lai gan visu nedēļu pieturējās silts un saulains laiks, LČ 1.posma dienā laikapstākļi nelutināja mūsu regbistus – viegls lietus un zema gaisa temperatūra saglabājās visu turnīra laiku. Tomēr jāatzīst, ka laukums godam izturēja šo pārbaudījumu. Lai gan dienas beigās spēlētāju formas klāja dubļi, laukums palika pietiekoši stingrs, cik tas varēja būt šādos apstākļos.

Gan dāmu, gan puišu konkurencē turnīrā piedalījās pa 5 komandām. Līdz ar to čempionāta atklāšanas sacensībās sportisti varēja izspēlēties pēc sirds patikas. Bija redzams, ka komandu sniegums turnīra laikā auga. Ļoti iespējams tas tādēļ, ka daļai komandu šīs bija sezonas pirmās sacensības.

Lietus un vēsā laika ietekmē spēlētājiem bija vairāk izkritušu bumbu un, arī fintojot vai vecot asas, straujas kustības, bija redzams, ka ne vienmēr spēlētājiem izdevās saglabāt līdzsvaru un noturēties kājās. Taču apstākļi visiem bija vieni un uzvaru izcīnīja meistarīgākais.

Dāmu konkurencē stabilāko un pārliecinošāko spēli demonstrēja RK “Selēna” regbistes, kas palika nepārspētas visās posma spēlēs un ieguva 1.vietu, neļaujot nevienā spēlē pretiniecēm gūt kaut punktu. Spraigā cīņā par otro vietu, kur ar bilanci divas uzvaras un divi zaudējumi, kas deva astoņu punktus, RK Miesnieki komanda tomēr pārspēja LSPA/Livonia, jo savstarpējā spēlē ļoti līdzīgā duelī bija uzvarējusi ar 14:12. Divas uzvaras arī Lietuvas komandai, bet visās spēlēs zaudējumus piedzīvoja RK Mītava.

Pretēji sieviešu turnīram U-18 konkurencē puišiem laukumā dominēja jelgavnieki, proti, RK “Mītava”, kas palika nepārspēti visās spēlēs un pelnīti tika atzīti par 1.posma uzvarētājiem. Punkts punktā par noslēdzošajām godalgām cīnījās trīs komandas, no kurām otro vietu ieguva Livoni, bet trešo - Baldone/ĶNSS. Elejiešiem, kuri ar Livoniu nospēlēja neizšķriti, beigās nācās samierināties ar 4.vietu. Visās spēlēs zaudējumus piedzīvoja KŅSS/RTK Griežņi.

Tagad komandām un treneriem ir 2 nedēļas laiks, lai izanalizētu savu un pretinieku sniegumu, veiktu uzlabojumus un sagatavotos Latvijas Čempionāta 2. posmam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

     [+] [-]

, 2022-04-25 17:20, pirms 2 gadiem
Selena turpina būt nepārspējamas.