Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa finālā iekļūst Anglija un Jaunzēlande

Juris Miņins
Juris Miņins

Pasaules kausa finālā iekļūst Anglija un Jaunzēlande
Anglijas izlases regbistes
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā tika izspēlēti Pasaules kausa regbijā sievietēm pusfinālu mači, pēc kuriem kļuva skaidrs, ka par uzvaru šajā turnīrā, kā jau iepriekš prognozēts, cīnīsies Anglijas un Jaunzēlandes dāmas.

Jau pirms turnīra tika prognozēts, ka par 2017. gada Pasaules kausu dāmu konkurencē varētu cīnīties abas ranga vadošās komandas – Anglija un Jaunzēlande. Jāsaka, ka visa turnīra gaitā šīs prognozes kļuva aizvien reālākas, tāpēc vakardienas maču rezultāti nebija nekāds pārsteigums.

Lai arī šīs cīņas nebija ar tik lielu jaunzēlandiešu vai angliešu pārsvaru kā citas, taču par viņu uzvaru neviens nešaubījās, jo Jaunzēlande ar 45:12 pārspēja ASV, bet Angija tika galā ar Franciju – 20:3. Šādi pusfinālu iznākumi nozīmēja to, ka Anglijas dāmas jau sesto reizi kopumā un ceturto pēc kārtas ir iekļuvušas finālā, bet Jaunzēlandes "Blacks Ferns" komandai šis ir ceturtais finālmačs.

Zīmīgi, ka Jaunzēlande un Anglija Pasaules kausa finālos jau ir spēlējušas trīs reizes un visos trijos gadījumos par uzvarētājām bija kļuvušas jaunzēlandietes.

Pievēršoties cīņām par piekto un devīto vietu, jāsaka, ka pirmajā kvartetā pie uzvarām tika Austrālija, kas ar otro mēģinājumu šajā čempionātā pieveica Īriju (36:24) un Kanāda, kas a 52:0 neatstāja nekādas cerības velsietēm.

Savukārt "zaudētāju grupā", jeb četru vājāko komandu kompānijā, kurā Eiropas izlases spēlē pret Āzijas komandām, eiropietes izrādījās labākas. Spānija ar 31:7 pārspēja Honkongu, bet Itālija pieveica Japānu ar 22:0.

Izšķirošās cīņas, pēc kurām arī noskaidrosies galīgais komandu vietu sadalījums, 26. augustā. Finālspēles sākuma laiks - 21:45.

2017. gada Pasaules kauss regbijā sievietēm

Pusfinālu rezultāti

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeASV45:12
AnglijaFrancija20:3
ĪrijaAustrālija24:36
KanādaVelsa52:0
ItālijaJapāna22:0
SpānijaHonkonga31:7

Finālmaču norises laiki

MājniekiViesiLaiks
JapānaHonkonga14:00
AustrālijaKanāda16:00
ItālijaSpānija16:30
ĪrijaVelsa19:00
ASVFrancija19:00
JaunzēlandeAnglija21:45

Izmantotie resursi:
Womens Rugby World Cup 2017