Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" atteiksies no dzimuma norādēm turnīru nosaukumos

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" atteiksies no dzimuma norādēm turnīru nosaukumos
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka turpmāk tā savu rīkoto turnīru nosaukumos vairs nenorādīs dzimumu, kļūstot par pirmo starptautisko sporta organizāciju, kas ir spērusi šādu soli.

"World Rugby", kas ir Starptautiskā regbija federācija, šodien ir publicējusi ziņu, kurā teikts, ka turpmāk tās rīkotajos Pasaules kausos (kā klasiskajā regbijā, tā regbijā-7), kas notiek kā kungiem, tā dāmām, vairs nelietos norādi uz dzimumu, abus turnīrus saucot par Pasaules kausu regbijā.

Par pirmo Pasaules kausu, kura oficiālajā nosaukumā nebūs norādes uz dzimumu ir jākļūst 2021. gada Pasaules kausam dāmu komandām, kas norisināsies Jaunzēlandē.

Šāds solis tiek sperts, lai popularizētu regbiju sieviešu vidū, kā arī, pēc iniciatīvas autoru domām, tas regbijā nodrošina dzimumu vienlīdzību. Jāpiebilst, ka "World Rugby" jau sen strādā pie sieviešu regbija attīstīšanas, realizējot gan "Women in Rugby" programmu, gan akciju "Try and Stop Us".

Jāpiebilst, ka bez Pasaules kausa pašlaik organizācijas pārraudzībā tiek rīkoti vairāki dāmu čempionāti, piemēram, Pasaules sērija regbijā-7, olimpisko spēļu turnīrs regbijā-7, Supersērija klasiskajā regbijā, Sešu nāciju čempionāts, kā arī jauniešu un citi turnīri.

Bez izmaiņām Pasaules kausa oficiālajā nosaukumā, tāpat ir pieņemts lēmums iekļaut sievietes starptautiskās federācijas padomē, jo pašlaik tajā nav nevienas dāmas, bet, kad stāsies spēkā jaunie noteikumi, tādām būs jābūt 17.

Kā arī...

- Francijas izlases spēlētājs Pols Gabriljāžs ir saņēmis sešu nedēļu diskvalifikāciju par noteikumu pārkāpumu, ko viņš izdarīja pārbaudes spēlē pret Skotiju. Parasti gan par šādu pārkāpumu piešķir 10 nedēļu sodu, taču, tā kā sportists pats atzina savu vainu, sods ir samazināts par 40%.

Tiesa, neskatoties uz šo soda samazinājumu, tas pamatīgi sarežģī sportista iespējas spēlēt Pasaules kausā, kas sāksies jau mazāk kā pēc mēneša.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/
https://www.planetrugby.com/