Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tonga tiek pie pirmspēdējās biļetes uz regbija PK finālturnīru

Juris Miņins
Juris Miņins

Tonga tiek pie pirmspēdējās biļetes uz regbija PK finālturnīru
Tongas izlase pirms 2022. gada Klusā okeāna nāciju kausa mača, Foto: AFP/Scanpix

Šodien Tongas izlase ar 44:22 pārspēja Honkongas valstsvienību un tādā veidā tika pie pirmspēdējās ceļazīmes uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru.

Šodien Austrālijā tika izspēlēta 2023. gada regbija Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēle starp Tongas un Honkongas izlasēm. Šīs komandas savā starpā tikās tādēļ, ka honkongieši prata uzvarēt šī gada Āzijas čempionātā, kas viņiem ļāva turpināt kvalificēšanās procesu, bet Tonga pie šī mača nonāca kā Okeānijas atlases zonas viena no vājākajām komandām.

Lai arī tehniski cīņā piedalījās Āzijas čempioni un Okeānijas grupas autsaideri, faktiski tieši Tonga bija mača favorīti un to arī pierādīja, jo viņi gan pirmie izvirzījās vadībā, gan arī neatdeva spēles vadības grožus. Tiesa, nevar teikt, ka Honkongas izlase izskatījās kā statisti par ko liecina trīs piezemējumi Āzijas izlases izpildījumā.

Tongas komandā ar trim piezemējumiem izcēlās Sonatane Takulua, kurš ikdienā spēlē Francijā, Tulonas komandā, bet Telusa Venaiu, Sigrfīds Fisihoi un Anzelo Tuitavuki bumbu ieskaites zonā nogādāja katrs pa reizei. Honkongas labā Mets Vorlijs, kurš klubu līmenī spēlē Anglijas otrajā līgā, ieskaites zonā nonāca divreiz.

Līdz ar šo panākumu Tonga, lai arī vēlu, taču tika pie savas ceļazīmes uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru, kurš norisināsies nākamā gada rudenī, Francijā.

Honkonga, neskatoties uz zaudēto maču, gan vēl nav atvadījusies no cerībām nākamruden spēlēt Francijas regbija laukumos, jo tā ir tikusi pie biļetes uz noslēdzošo, jeb "pēdējās cerības" kvalifikācijas turnīru.

Šajā turnīrā, kurš, visdrīzāk, notiks šī gada novembrī, četras komandas, kurām vēl nav biļetes uz PK finālturīru, bet, kuras ir gana labi sevi parādījušas un tikušas līdz savu reģionālo atlases turnīru finālposmiem, kuros ir zaudējušas, tiksies viena apļa turnīrā, lai noskaidrotu to, kura tiks pie pēdējās, divdesmitās, ceļazīmes uz Franciju. Par iespēju ielēkt braucoša vilciena pēdējā vagonā cīnīsies Honkonga, Kenija, Portugāle un ASV.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/