Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Klusā okeāna nāciju kauss un D-puslodes čempionāts.

"Karstā" nedēļas nogale.

Vakar noslēdzās 2024 gada Klusā okeāna nāciju kausa izscīņa.
Turnīrs notika no 23 augusta līdz 21 septebrim.Piedalījās 6 izlases -Fidži,Japāna,Tonga,Samoa,Kanāda un ASV.
Spēlē par 5 vietu Tonga uzvarēja Kanādu 30:17.
Pusfinālā Japāna-Samoa 49:27 un Fidži-ASV 22:3.
Spēlē par 3 vietu vakar Osakā ASV izrādīja sīkstu pretestību Samoa,bet galaiznākumā tomēr uzvarēja samoāņi,kuriem 2 min līdz spēles beigām izdevās ienest bumbu 18:13.
Dažas stundas vēlāk,turpat Osakā,notika fināls starp Fidži un Japānas izlasēm.Varētu teikt ,ka Fidži finālā viegli "pārbrauca" pāri Japānai.Rezultāts 41:17
Mans iespaids par so turnīru.Fidži pagājusa gada pasaules kausā izskatījās nu ļoti labi.Un sogad arī viņi tīri labi izskatās spēlē.
Japāna vairs nerāda to sniegumu,ko varēja vērot agrāk.To pasu var teikt arī par Samoa.Toties diezgan cienījami izskatījās ASV.
Vakar notika arī D-puslodes čempionāta priekspēdējā kārta.Austrālija Sidnejā zaudēja Jaunzēlandei 28:31.Interesantākie notikumi risinājās dienas pēdējā spēlē ,Santjago del Estero,kur Argentīna,kad Latvijā iestājās pusnakts stunda,sāka savu mājas spēli ar vareno DĀR.
Spēles sākums,kad nospelētas bij tikai 12 min. bij ļoti iespaidīgs DĀR regbistiem.Likās ka viņi "pārbrauks" pāri Argentīnai kā nemetās.Spried pats-Fassi jau 3 min. ienes un Polards realizē,Krīls 7 min. ienes un Polards realizē.12 min.Pollards vēl precīzi trāpa sodiņu un daudziem jau sķiet ka ar Argentīnu ir cauri.....
Bet tā nedomāja Argentīnas spelētāji un pēc dažām minūtēm sāka savu vareno benefici.14 min. mazais un žiglais M.Karreras ar sprintera cienīgu spurtu aizskrien un ienes.Pēc tam vēl Matera,Sklavi un Albornozs līdz puslaika beigām ienes vēl 3(!) piezemējumus .
Otrajā puslaikā DĀR piedzina un izvirzījās vadībā.Albornozs ar sodiņu atkal izvirza vadībā Argentīnu 68 min ar viena pts pārsvaru 29:28.Un sis rezultāts arī noturējās līdz spēles beigām.Bij jau iespēja DĀR pēdējās minūtēs ar sodiņu izraut uzvaru,bet sitiens bij neprecīzs.
Patiesām skaista argentīniesiem gribas uzvara pār vareno DĀŖ.Te gan vēl jāatgādina,ka Argentīna,ieprieksejā kārtā sagādāja Austrālijai smagāko zaudējumu viņu savstarpējās spēlēs, uzvarot ar 40 (!) pts. pārsvaru.

     [+] [-]

, 2024-09-22 18:17, pirms 3 nedēļām
Tāds prieks par Argentīnu! Vēlāk janoskatas hailaiti šai leģendārajai uzvarai. Žēl, ka SC neviens neko neraksta par šīm spēlēm. Jā, nav vairs Rudzāta un Miņina kā autoru..