Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

van der Flīrs un Demanta – 2022. gada pasaules labākie regbisti

Juris Miņins
Juris Miņins

van der Flīrs un Demanta – 2022. gada pasaules labākie regbisti
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir nosaukusi 2022. gada labākos spēlētājus. Vīru spēlē tas ir īrs Džošs van der Flīrs, bet dāmu konkurencē labākā bija jaunzēlandiete Ruahē Demanta.

Ik novembri "World Rugby" nosauc tos spēlētājus, kas aizvadītā gada laikā sevi ir parādījuši no labākās puses, pasniedzot balvas kā labākajiem regbistiem, tā arī citās kategorijās.

Šogad par labāko regbistu vīru konkurencē tika nosaukts Džošs van der Flīrs no Īrijas. Šī gada laikā izlases kreklā aizsargs guva četrus piezemējumus (divus no tiem – Sešu nāciju kausā) un piedalījās visos 11 mačos, kuri šogad Īrijas komandai ir bijuši. Tāpat viņš palīdzēja Endija Farela trenētajai vienībai izcīnīt vēsturisko uzvaru pār Jaunzēlandi pretinieku laukumā.

Jaunzēlandiete Ruahē Demanta tika atzīta par labāko regbisti starp dāmām un, jāsaka, ka tas arī bija diezgan loģisks lēmums, tāpēc, ka viņa palīdzēja savai izlasei triumfēt 2022. gada Pasaules kausā, esot vienai no komandas līderēm.

Par gada labāko treneri tika atzīts Veins Smits, kurš arī bija "Black Ferns", jeb Jaunzēlandes sieviešu regbija izlases, galvenais treneris. Viņa vadībā Jaunzēlandietes tika pie sestā Pasaules kausa čempioņu titula un tas arī bija otrais tituls pēc kārtas.

Jaunzēlandes sieviešu izlase tika pie vēl vienas balvas, jo par gada uzlēcošo zvaigzni tika nosaukta Robija Tui. 30 gadus vecā spēlētāja izlasē debitēja vien jūnijā, bet jau rudenī cēla virs galvas PK trofeju, pirms tam izceļoties ar piezemējumiem kā pusfinālā, tā arī ceturtdaļfinālā.

Kungu regbijā pie šāda paša, uzlecošās zvaigznes, titula tika Itālijas pārstāvis Endžs Kapuaso. Viņš sevi lielajā regbijā pieteica vēl pavasarī, kad vispirms izcēlās ar diviem piezemējumiem Sešu nāciju čempionātā pret Skotiju, bet tad bija atslēgas spēlētājs uzvarās pār Velsu un Austrāliju.

Par labākajiem regbija-7 spēlētājiem tika nosaukti īrs Terijs Kenedijs un austrāliete Šarlote Keslika, bet gada tiesneša balva tika dievidāfrikāņa Tapes Heninga kontā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/