Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV vēlas rīkot 2027. gada regbija PK un piedāvā NFL stadionus

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV vēlas rīkot 2027. gada regbija PK un piedāvā NFL stadionus
ASV regbija izlase, Foto:AFP/scanpix

ASV regbija savienība ir apstiprinājusi savu interesi rīkot 2027. gada Pasaules kausu regbijā, piedāvājot aizvadīt spēles arī Nacionālās futbola līgas (NFL) stadionos un arī leģendārajā "Rose Bowl" arēnā.

ASV regbija savienība šajās dienās ir vēlreiz apstiprinājusi savu vēlmi piedalīties cīņā par 2027. gada regbija Pasaules kausa rīkošanu. Iepriekš "USA Rugby" jau bija iesniegusi formālo pieteikumu, bet pašlaik ir nākusi klajā ar plašāku savu plānu un redzējuma skaidrojumu.

ASV regbija dzīves vadītāji ir atklājuši, ka pašlaik viņi ir koncentrējušies uz to, lai iegūtu 2027. gada PK rīkošanas tiesības, taču, ja tas neizdosies, tiks iesniegts vēl viens pieteikums uz 2031. gada turnīra rīkošanu. Paralēli tam, ASV vēlas rīkot arī 2029. gada PK regbijā dāmām.

2027. gada turnīra rīkošanas pieteikumā ir atzīmētas arī vairākas pilsētas un stadioni, kuros varētu notikt spēles. To vidū ir gan "Levi's Stadium" Sanfrancisko pilsētā, gan Maiami esošais "Hard Rock Stadium", gan arī leģendārais "Rose Bowl", kurā spēles klātienē var vērot 90 tūkstoši skatītāju.

Lai arī regbijs ASV nav starp populārākajiem sporta veidiem, šajā valstī ir viena no nedaudzajām profesionālajām regbija līgām – MLR, 2018. gadā ASV norisinājās Pasaules kauss regbijā-7 (šajā regbija spēles veidā viņiem ir arī lielākie panākumi), kā arī ASV regulāri uzņem pasaules vadošo izlašu mačus. Viens no tādiem ir ieplānots arī 23. oktobrī, kad ASV izlase Vašingtonā tiksies ar Jaunzēlandes valstsvienību.

Pašlaik gan kā favorīte uz 2027. gada Pasaules kausa rīkošanu tiek saukta Austrālija. Tāpat starp kandidātiem uz turnīra rīkošanu ir Krievija, bet Argentīna, kas arī izrādīja sākotnēju interesi par šī pasākuma rīkošanu, jau ir atsaukusi savu pieteikumu.

Ja ASV izdosies tikt pie tiesībām rīkot 2027. gada regbija Pasaules kausu, tad šis turnīrs notiks starp diviem citiem lielajiem sporta notikumiem – 2026. gada Pasaules kausu futbolā, ko rīko ASV, Kanāda un Meksika, kā arī 2028. gada olimpiskajām spēlēm, kuras plānots aizvadīt Losandželosā.

Interesanti, ka, lai arī ASV regbija savienība domā par 2027. gada turnīra rīkošanu, tās galvenā komanda vēl nav ieguvusi tiesības piedalīties 2023. gada Pasaules kausā, kas norisināsies Francijā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport