Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Top 14" sezonas pirmajā mačā uzvar "Racing 92"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Top 14" sezonas pirmajā mačā uzvar "Racing 92"
"Racing 92" spēja neitralizēt "Toulon" uzbrukumu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar spēli starp "RC Toulonnais" un "Racing 92" tika atklāta 2015./2016. gada "Top 14" līgas sezona, jeb Francijas regbija čempionāts, kas ir spēcīgākais nacionālais čempionāts pasaulē. Sezonas pirmajā spēlē ar rezultātu 27:22 uzvaru svinēja Parīzes "Racing 92".

Mača sākums ritēja samērā līdzīgi un pirmajiem atklāt rezultātu izdevība parādījās "Racing 92" komandas regbistiem, taču no soda sitiena pozīcijas viņiem tas neizdevās. Savu iespēju gan šādi neizniekoja Tulonas regbisti un Džonatans Pelisjē raidīja bumbu vārtos. Pēc laika, mača 11. minūtē, Parīzes komanda, precīzāk, Maksims Mašeno, izdarīja to pašu un rezultāts kļuva neizšķirts.
Raksturojot šo spēles nogriezni jāsaka, ka mājnieki, lai arī lēni, bet pārliecinoši sāka pārņemt spēles vadības grožus, taču "Metro 92" noteikti nav tā komanda, kuru var tik vienkārši "nospiest", tāpēc mačs mainīja raksturu un kļuva ātrāks un agresīvāks.

Pirmā puslaika scenārija sakāpinājums pienāca tā vidū, kad dzelteno kartīti un tai sekojošo 10 minūšu sodu saņēma Antuāns Klasēns. Laikā, kad viņš izcieta savu sodu, izmantojot viena vīra pārsvaru, piezemējumu guva mājnieki, precīzāk, tas pats Pelisjē, kurš vispār guva visus Tulonas komandas punktus pirmajās 40 minūtēs.
Puslaika izskaņā parīzieši atguva piecus punktus, kad, ejot uzbrukumā ar lieliem spēkiem, Henrijs Šavansijs nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču Mašeno nespēja realizēt papildpunktu sitienu, tāpēc lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 16:11 par labu "RC Toulonnais".

Jāsaka, ka arī otrais puslaiks un viss mačs tika izšķirts "pateicoties" vienai dzeltenajai kartītei, tiesa, šoreiz to nopelnīja Tulonas regbists Mičs Inmans. Tieši šī 10 minūšu soda laikā viesi guva 10 punktus ar ko bija vairāk nekā pietiekoši uzvaras svinēšanai.
Jāpiebilst, ka "RC Toulonnais" labā visus 22 punktus guva Džonatans Pelisjē, taču arī viņš nespēja glābt komandu no zaudējuma, izšķirošajās mača minūtēs nerealizējot soda sitienu. Jāpiebilst, ka tīri spēles ziņā bija redzams, ka otrajam puslaikam mājnieku komandai ir pietrūcis spēka, kā arī, ļoti iespējams, pietrūcis to spēlētāju, kuri pašlaik gatavojas Pasaules kausam.

Rītdien tiks izspēlētas vēl piecas "Top 14" čempionāta pirmās kārtas spēles, bet svētdien ar maču starp aizvadītās sezonas čempioniem "Stade Francais" un "Pro D2" līgas, jeb Francijas pēc spēka otrās līgas, čempioniem "Pau" tiks noslēgta turnīra pirmā spēļu kārta.

Francijas "Top 14" čempionāts, 1. spēļu kārta

DatumsMājniekiViesiRezultāts
21.08.ToulonRacing22:27
22.08.La RochelleClermont
22.08.BordeauxCastres
22.08.ToulouseBrive
22.08.MontpellierOyonnax
22.08.GrenobleAgen
23.08.Stade FrancaisPau