Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pie Anglijas regbija izlases stūres stājas Bortviks

Juris Miņins
Juris Miņins

Pie Anglijas regbija izlases stūres stājas Bortviks
Stīvs Bortviks, Foto:AP/Scanpix

Anglijas regbija savienība (RFU) ir paziņojusi, ka par jauno komandas galveno treneri ir nosaukts Stīvs Bortviks. Līgums parakstīts uz pieciem gadiem.

Anglijas regbija izlase pēc šī gada neveiksmīgajiem mačiem uz īsu brīdi bija palikusi bez galvenā trenera, jo darbs tika uzteikts līdzšinējam komandas vadītājam Edijam Džonsam. Mazāk kā gadu pirms Pasaules kausa bija diezgan nepatīkams moments, tāpēc funkcionāriem bija jāspēj atrast ātrs risinājums šai situācijai.

Jau sākotnēji tika noteikts, ka prioritāte būs vietējā speciālista meklējumi un šoreiz arī to izdevās atrast, jo pie Anglijas nacionālās izlases stūres nu ir nosēdināts Stīvs Bortviks, kurš šajā sezonā vēl trenēja Lesteras "Tigers" vienību, bet nu ir pametis darbu klubā, lai strādātu ar izlasi.

Jāsaka, ka Stīvam Bortvikam šī ir jau trešā debija Anglijas regbija izlasē, jo kā spēlētājs viņš šo komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2010. gadam, tostarp būdams arī komandas kapteinis, bet no 2015. līdz 2020. viņš bija komandas uzbrucēju treneris, strādājot kopā ar jau atlaisto Džonsu. Pie Lesteras "Tigers" stūres Bortviks stājās 2020. gadā, taču diez ko ilga sadarbība neizveidojās, jo speciālists pieņēma jaunu karjeras izaicinājumu.

Bortvika nosaukšana par galveno treneri īsti nav pārsteigums, jo bez darba pie Edija Džonsa Anglijas izlasē, viņš arī bija austrālieša asistents Japānas izlasē laika periodā no 2012. līdz 2015. gadam. Tas nozīmē, ka jaunais treneris ir lieliski informēts par to kā līdz šim komanda ir spēlējusi un kādā virzienā tā ir gājusi, kas ļauj cerēt, ka trenerim nebūs nepieciešams ilgs "iešūpošanās" periods.

Tāpat ir jāpiebilst, ka Stīvs Bortviks lieliski parādīja sevi pie Lesteras regbija komandas stūres, jo, pārņēmis diezgan nīkuļojošu "Tigers" vienību, viņš 2022. gada pavasarī spēja tai atgriezt iepriekšējo gadu spozmi un pēc astoņu gadu pauzes tā izcīnīja regbija Premjerlīgas čempionu titulu. Savukārt gadu iepriekš viņš aizveda lesteriešus līdz Izaicinājuma kausa finālam.

Līgums ar 43 gadus veco speciālistu ir parakstīts uz pieciem gadiem, kas nozīmē, ka Bortviks, ja vien nenotiks nekas ārkārtējs, ar Anglijas izlasi dosies uz diviem Pasaules kausu finālturnīriem.

Stīva Bortvika debija pie Anglijas nacionālās regbija izlases stūres ir paredzēta 4. februārī, kad viņa komanda Sešu nāciju čempionāta ietvaros tiksies ar Skotijas izlasi.

Par Bortvika aizstājēju Lesteras komandā ir kļuvis Ričards Viglsvorts, kurš vienlaicīgi ar šo soli paziņojis par to, ka kar savus bučus uz nagliņas, t.i., noslēdz spēlētāja karjeru.

Izmantotie resursi:
https://www.englandrugby.com/home