Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija un DĀR tiek pie panākumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija un DĀR tiek pie panākumiem
Foto: AFP/Scanpix

Gatavojoties 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīram, vakardien komandas aizvadīja kārtējās pārbaudes spēles un šajos mačos pie panākumiem tika kā Īrija tā arī DĀR.

Planētas vadošās regbija izlases gatavojas 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram un aizvada pārbaudes mačus, lai gan sagatavoties lielajām cīņām, gan, kurai komandai tas vēl ir aktuāli, atsijātu liekos spēlētājus pirms gala sastāva nosaukšanas.

Tā esošie Pasaules kausa turētāji Dienvidāfrikas Republikas izlase tikās ar Velsu. Jāteic, ka "Springboks" sniegums bija no sērijas, kas daudzus atstāja domīgus, taču šoreiz domas bija par pozitīvo, proti, to, ka komanda ir gatava savai titula aizstāvēšanas kampaņai, jo Velsas "Pūķi" savā ieskaites zonā dabūja astoņus piezemējumus un zaudēja ar 18:52.

Mača pirmo piezemējumu veica Malkolms Markss, pa diviem piecu punktu uzbrukumiem Džeses Krīla un Keinana Mūdija kontā, bet kapteinis Sija Kolisi, kuram šī bija atgriešanās spēle pēc savainojuma izārstēšanas, laukumā pavadīja kvalitatīvas 40 minūtes.

Savukārt pašreizējie Pasaules reitinga līderi Īrija savā laukumā uzņēma Angliju, kas, protams, ir principiāls duelis.

Laukumā gan šoreiz nekāda sīvā cīņa nesanāca, jo, lai arī angļi atklāja mača rezultātu ar precīzu soda sitienu, Bandī Akī atbildēja ar piezemējumu un tālākajā mača gaitā viesi atradās iedzinējos. Tiesa, iespējas atspēlēties angļiem bija, taču tās izplēnēja brīdī, kad Mako Vunipola 52. mača minūtē saņēma sarkano kartīti par neatļautu tvērienu.

Īrijas labā ar piezemējumu izcēlās arī otrs centrs Garijs Ringrouzs, kā arī Džeimss Lovs, Maks Hansens un Kīts Ērls. Angļiem vienīgo piezemējumu veica laukumā uz maiņu nākušais Kails Sinklērs.

Citās cīņās Francija pārliecinoši tika galā ar Fidži (34:17), Itālija sagrāva Rumāniju ar 57:7, Gruzija pārspēja ASV ar 22:7, bet Urugvaja ar 33:13 tika galā ar Argentīnas otro izlasi.

Starptautiskā regbija testu mači turpināsies nākamās nedēļas nogalē, kad izlases aizvadīs savas pēdējās cīņas pirms septembrī startējošā Pasaules kausa finālturnīra.