Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzijai vēsturisks panākums pret Velsu, angļus izsvilpj pašu līdzjutēji

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzijai vēsturisks panākums pret Velsu, angļus izsvilpj pašu līdzjutēji
Gruzijas regbisti priecājas par panākumu pret Velsu, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadītas kārtējie starptautiskā regbija rudens testu mači un jau trešo nedēļu pēc kārtas kāda izlase parūpējas par pārsteigumu. Šoreiz tā bija Gruzija, kas izbraukumā ar 13:12 pārspēja Velsu.

Gruzijas regbija izlase jau daudzu gadu garumā ir pārliecinoši spēcīgākā Eiropas čempionāta komanda, kas pēdējo desmit sezonu laikā ir izcīnījusi astoņus titulus un gala turnīra tabulā ne reizi nav noslīdējusi zemāk par otro vietu. Šāds sportiskais sniegums, protams, paver plašu lauku spekulācijām par to vai Gruzija, līdzīgi kā 21. gadsimta sākumā Itālija, nevarētu tikt uzņemta Sešu nāciju čempionāta dalībnieču sastāvā.

Līdz šim visas šādas runas ir "nocirstas" jau saknē, aizbildinoties, ka līmeņu atšķirība starp Eiropas čempionātu un Sešu nāciju čcempionātu ir pārāk liela.

Šodien Gruzijas izlase parādīja, ka, lai arī, varbūt, viņi katrā mačā nevarēs izrādīt ļoti sīvu pretestību, atsevišķās spēlēs "Lelos" var būt vērā ņemams pretinieks, ne sliktāks kā Itālija.

Spēli gruzīni sāka apņēmīgi un pirmie izvirzījās vadībā, taču Džeks Morgans pirmajā puslaikā divas reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā, kas Kārdifā maču aizvadošajiem velsiešiem deva, lai arī ne pārliecinošu, taču mača puslaika pārtraukumam gana komfortablu deviņu punktu pārsvaru.

Arī otrajā puslaikā vairāk bija cīņas un aizsardzības, taču puslaika vidū, izmantojot vairākumu, piezemējumu guva gruzīni un samazināja rezultāta starpību līdz viena veiksmīga uzbrukuma tiesai – 10:12 un nedomāja pie tā apstāties. Regbijam netipiski, taču gruzīniem – teju ierasti, spēles beigās uzbrucēji nodemonstrēja lielisku cīņu par bumbu, kas lika velsiešiem pārkāpt noteikumus, t.i., ļaut viesiem sist pa vārtiem.

Svarīgais sitiens bija jāizpilda 21 gadu vecajiem Lukam Matkavam un viņš nepievīla – 13:12 un Gruzija izcīnīja pirmo panākumu pret Velsu.

Jāatgādina, ka šogad tā jau ir otrā Gruzijas uzvara pret Sešu nāciju čempionāta komandām, vasarā viņi ar 28:19 pārspēja Itāliju.

Tāpat ir jāpiemin, ka Gruzija un Velsa ir vienā apakšgrupā 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Velsa pret Gruziju. Spēles svarīgākās epizodes

No citām spēlēm jāizceļ Anglijas un Jaunzēlandes komandu duelis Tvikenhemā. Protams, ka šī spēle ir regbija klasika, taču šajā rudenī abas komandas nerāda savu labāko sniegumu un arī šajā cīņā abu vienību treneriem bija par ko nopūsties.

Anglijas izlase maču sāka ar divu piezemējumu zaudēšanu, ātri nonākot iedzinējos ar 0:14. Izcēlās Daltons Papalī un Koudijs Teilors. Savukārt "All Blacks" otrajā puslaikā nespēja noturēt šo 14 punktu pārsvaru, ļaujot angļiem izlīdzināt rezultātu, izceļoties Vilam Stjuratam (divreiz) un Fredijam Stjuardam.

Spēles nobeigums ļoti labi raksturoja to pēcgaršu, kam bija jāpaliek pēc šīs cīņas – Markuss Smits pat nemēģināja izveidot kādu uzbrukumu, lai jau pēc 80 minūšu izspēlēšanas izrautu panākumu, vienkārši raidot bumbu ārpus laukuma. Par to viņš saņēma ne tikai ūjināšanu no Tvikenhemas tribīnēm, bet arī neizpratnes pilnus skatienus gan no komandas biedru, gan arī oponentu puses. Tiesa, tāpat šie skatieni bija ārkārtīgi noguruši, jo turpināt sišanos īsti nebija vēlmes nevienam. Spēles beigu rezultāts – 25:25.

Starptautiskā regbija 2022. gada rudens testu mači

MājiniekiViesiRezultāts
TongaUrugvaja43:19
ItālijaDĀR21:63
VelsaGruzija12:13
KanādaNamībija37:43
"French Barbarians"Fidži14:46
RumānijaSamoa0:22
SkotijaArgentīna52:29
AnglijaJaunzēlande25:25
ĪrijaAustrālija13:10
FrancijaJapāna

     [+] [-]

, 2022-11-20 12:25, pirms gada
Iespaidīga bija Skotijas cīņa pret Argentīnu. Pirmais puslaiks bija visai mierīgs. Jau 22.minūtē Argentīna saņēma pelnītu sarkano un palika mazākumā. Taču cīnījās viņi labi un pēc puslaika skoti bija vadībā tikai 19:15. Otrajā puslaikā Argentīna turpināja pārkāpt noteikumus un vienubrīd palika 12 vīru sastāvā. Tas netraucēja viņiem šajā laikā gūt piezemējumu. Ap puslaika vidu spēlētāju starpā sākās asumi, kas 63. minūtē rezultējās episkā cīņā visi pret visiem. Skatītāju ūjināšanas pavadījumā tā tika pavadītas vairākas minūtes, kamēr tiesnešiem izdevās spēlētājus nomierināt. Tiesnesis piešķīra pa vienai dzeltenajai kartiņai katrai komandai. Pēc šī cīkstiņa Argentīnas spēki bija galā. Mača beigās skoti guva vēl trīs piezemējumus un uzvarēja pārliecinoši