Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" atgriežas Premjerlīgā ar pārliecinošu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens" atgriežas Premjerlīgā ar pārliecinošu uzvaru
Foto:Action Imags/Scanpix

Londonas "Saracens" pēc gadu ilgās prombūtnes Anglijas pēc spēka otrajā līgā, šajā nedēļas nogalē ar pārliecinošu uzvaru ir atgriezušies spēcīgāko komandu pulkā, ar 26:9 pārspējot Bristoles "Bears" regbistus.

Šajā nedēļas nogalē tika atklāta jaunā Anglijas regbija Premjerlīgas sezona un pirmajā jaunās kampaņas spēlē spēkiem mērojās komandas, kas nākampavasar varētu būt starp pretendentiem uz titulu, proti, iepriekšējās sezonas regulārā čempionāta uzvarētāji Bristoles "Bears" un Londonas "Saracens", kuri atgriezās Premjerlīgā pēc gadu ilgās prombūtnes.

Atgādināsim gan, ka londoniešu spēlēšana Anglijas regbija sistēmas otrajā divīzijā, jeb "Championship" turnīrā, bija noteik z ta nevis ar komandas vājo spēli, bet gan ar to, ka komanda bija sodīta par algu budžeta "griestu" noteikumu neievērošanu un blēdīšanos ar algu izmaksām vadošajiem spēlētājiem.

Pirms 2019./2020. gada sezonas, kad arī tika atklātas blēdības un piešķirts sods, Londonas "Saracens" desmit sezonas pēc kārtas bija iekļuvuši Premjerlīgas izslēgšanas mačos un piecas reizes arī cēluši virs galvām galveno trofeju, nemaz nerunājot par trim uzvarām Eiropas Čempionu kausā.

Atgriežoties spēcīgāko sabiedrībā, jāsaka, ka "saracīni" gan nebija labākajā sastāvā, jo vadošajiem regbistiem, kas vasarā piedalījās britu un īru "Lions" tūrē pa Dienvidāfrikas Republiku, tika dota atpūta. Neskatoties uz to, arī bez Ovena Farela, Maro Itodžes un pārējiem ierastajiem komandas līderiem, Londonas klubs prata tikt pie uzvaras.

Ja vēl pirmajā puslaikā komandas punktus guva līdzīgi, kad Kolums Šīdijs un Alekss Lozovskis, kurš iepriekšējā sezonā bija izīrēts Monpeljē komandai, realizēja pa trim soda sitieniem, tad otrais puslaiks pagāja "Saracens" zīmē. Vispirms ar vēl četriem sodiem izcēlās Lozovskis, bet vienīgo spēles piezemējumu guva Alekss Levingtons – 26:9.

Pievēršoties pārējām spēlēm, jāsaka, ka sava laukuma priekšrocības prata izmantot visas komandas un lauzt šo tendenci nespēja pat iepriekšējā gada un pēdējo sešu sezonu finālisti Ekseteras "Chiefs", kuri "Welford Road" arēnā tikās ar Lesteras "Tigers".

Ekseteriešiem bija pamatīgas problēmas turēt līdzi mājinieku piedāvātajam spēles tempam un jau pirmajā puslaikā tas bija acīmredzami, kad "Tigers" sistemātiski palielināja rezultāta starpību un var teikt, ka lesteriešiem šī bija diezgan komfortabla uzvara. Džordžs Fords labi vadīja komandas saspēli, uzbrucēju līnija, kurā bija gan Dens Kols, gan Eliss Gendžs "izģērba" savus oponentus un arī Nemani Nadolo un Fredijs Stjuarts, uzbrūkot pa laukuma malām, sagādāja galvassāpes Ekseteras komandai.

Jāatzīmē, ka šī bija pirmā Lesteras "Tigers" uzvara pār Ekseteras "Chiefs" komandu Anglijas Premjerlīgas ietvaros kopš 2017. gada 30. septembra.

Rezultāta ziņā vistuvāk uzvarai izbraukumā bija Bātas komanda, kas piekāpās Seilas "Sharks" tikai ar 19:20. Uzvaru "Sharks" nodrošināja spēles pēdējās sekundēs, Kīrenam Vilkinsonam raidot bumbu vārtos no soda sitiena pozīcijām.

Tāpat jāizceļ Vusteras "Warriors" uzvara pār Londonas "Irish" (36:24). Jau pirmajā spēlē jaunā kluba sastāvā Vilijs Hainzs guva piezemējumu, palīdzot vusteriešiem tikt pie panākuma. Uzvara gan nenācās viegli, jo pēc 19:5 rezultāta puslaikā, otrajā cīņas daļā komandas sarīkoja lielāko uguņošanu sestdienas regbija programmā no kuras gan "kareivjiem" izdevās tikt laukā sveikā.

Northemptonas un Glosteras spēlē tādas uguņošanas nebija, taču cīņa bija gana spraiga, jo pirmajās 40 minūtēs abas komandas cīnījās par iniciatīvu, kas beigu beigās, pēc Džeimsa Greisona un Nika Oteraka piezemējumiem otrā puslaika ievadā, pārgāja "Saints" rokās un viņi to neizlaida līdz pat spēles beigām – 34:20.

Savukārt Londonas "Harlequins", kuri iepriekšējo sezonu noslēdza Premjerlīgas čempionu godā, tikās ar Ņūkāslas "Falcons". Lai arī spēles ievadā "arlekīni" ātri izvirzījās vadībā ar 14:0, "Falcons" tikpat ātri atguva 12 punktus un kopumā sarīkoja čempioniem kārtīgu eksāmenu. Tajā gan Londonas klubs uzvarēja, taču laukuma saimnieku ātrie uzbrukumi, domājams, vēl kādu laiku nodarbinās gan "Harlequins" treneru, gan arī spēlētāju prātus.

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
Bristoles "Bears""Saracens"9:26
Vusteras "Warriors""Londin Irish"36:24
Northemptonas "Saints"Glostera34:20
Lesteras "Tigers"Ekseteras "Chiefs"34:19
Seilas "Sharks"Bāta20:19
Ņūkāslas "Falcons""Harlequins"20:26