Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Urugvaja PK kvalifikāciju sāk ar smagu uzvaru pret Čīli

Juris Miņins
Juris Miņins

Urugvaja PK kvalifikāciju sāk ar smagu uzvaru pret Čīli
Germans Keslers, Foto:twitter.com/sudamericarugby

Vakardien cīņā par dalību 2023. gada regbija Pasaules kausā iesaistījās viena no spēcīgākajām Dienvidamerikas izlasēm un 2019. gada PK dalībniecēm, Urugvaja, kas ar 15:10 pārspēja Čīli.

2023. gada Pasaules kausa Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīra otrajā posmā savu pirmo cīņu vakardien aizvadīja Urugvajas izlase, kas savā laukumā tikās ar Čīli.

Jāsaka, ka, tā kā Dienvidamerikas zonā kvalifikācijas turnīrs ir īss un katra komanda aizvada tikai divus mačus, tad katrai spēlei ir ļoti liela nozīme. Turklāt, Čīle pirms nedēļas jau bija tikusi pie pirmā panākuma, pieveicot Brazīliju. Šie apstākļi arī noteica to, ka urugvajieši nevarēja atļauties nekādas vaļības. Arī čīliešiem šī spēle bija svarīga, jo uzvarot viņi varēja garantēt pirmo vietu grupā, kas tālākajā kvalifikācijas procesā dotu zināmas priekšrocības.

Lai vai kā, bet urugvajieši atklāja spēles rezultātu, Germanam Kesleram, izmantojot molu un gūstot piezemējumu jau septītajā minūtē, taču Čīle, saņēmusi šādu nokdaunu, ko pastiprināja arī garām aizsistais sods, spēja atgūties un pēc Rodrigo Fernandeza pārtvertās bumbas un fantastiska reida pāri visam laukumam, kas beidzās ar piezemējumu, puslaiku noslēdza esot vadībā ar 10:7.

Otrajā puslaikā urugvajiešu uzbrucējs Keslers, pēc kārtējā mola, bumbu ieskaites zonā nogādāja otrreiz, atgriežot vadību mājniekiem, bet Simone Berčesi, reabilitējoties par neprecīzo realizācijas sitienu, vārtos raidīja bumbu no soda sitiena pozīcijām.

Uz lielākiem varoņdarbiem čīlieši vairs nebija gatavi, tāpēc piedzīvoja zaudējumu ar 10:15, taču arī tas nav sliktākais rezultāts, tā kā viņi tika pie bonusa punkta, kas faktiski Čīles izlasei garantē iekļūšanu tālākajās kvalifikācijas kārtās.

Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīrs noslēgsies šīs nedēļas nogalē, kad Urugvaja spēlēs pret Brazīliju. Lai arī brazīlieši šobrīd atrodas visneizdevīgākajās pozīcijās, jo pēdējo maču sagaida bez kopvērtējuma punktiem, arī viņi vēl var pacīnīties par tikšanu tālāk. Kā minimums, kas brazīliešiem ir jāpaveic – jāuzvar Urugvaja ar vismaz astoņu punktu pārsvaru.

Atgādināsim, ka tālākajai cīņai par dalību 2023. gada Pasaules kausā regbijā kvalificējas divas no trim Dienvidamerikas zonas komandām. Nākamajā kārtā dienvidamerikas labākā komanda tiksies ar ASV un Kanādas dueļa uzvarētājiem, bet otrās vietas ieguvēji – ar šī dueļa zaudētājiem.

Komanda, kas būs uzvarējusi tā sauktajā "čempionu zarā", saņems biļeti uz Franciju, bet šī pāra zaudētāji tiksies ar "zaudētāju zara" cīņas uzvarētājiem, kuri savā starpā noskaidros to komandu, kas Amerikas zonu pārstāvēs fināla kvalifikācijas turnīrā.

Urugvaja-Čīle spēles labākie momenti

2023. gada Pasaules kauss regbijā, Amerikas kvalifikācija

#KomandaSUNZP
1.Čīle21015
2.Urugvaja11014
3.Brazīlija10010

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/