Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Taranaki sezonu sāk ar zaudējumu Velingtonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Taranaki sezonu sāk ar zaudējumu Velingtonā
Foto: facebook.com/wellingtonlions

Šodien tika izspēlētas pēdējās Jaunzēlandes nacionālā regbija čempionāta spēles, jeb noslēgts ITM Kausa pirmais aplis. Jauno sezonu ar zaudējumu sāka iepriekšējā gada čempioni, Taranaki, kuri ar 14:19 piekāpās Velingtonai.

Lai arī labākās regbija nacionālās izlases gatavojas Pasaules kausam un aizvada pārbaudes spēles, pretēji citos sporta veidos ierastajam, regbijā šajā laikā nav pārtraukumu nacionālajos čempionātos, tāpēc DĀR un Jaunzēlandē jau ir sākušies, attiecīgi "Currie Cup" un "ITM Cup" čempionāti.

ITM Cup

Velingtonas komanda, kura spēlē ITM Čempionātā, šī sezona ir ļoti nozīmīga, jo viņi vēlas kvalificēties Premjerlīgai, tāpēc sākt sezonu ar uzvaru bija svarīgi, jo īpaši svarīgi – ar uzvaru pret aizvadītās sezonas Premjerlīgas čempioniem, Taranaki.

Tieši tāpēc tas nebija nekāds brīnums vai pārsteigums, ka viņi savu izbraukuma spēli sāka, asi, agresīvi un ļoti koncentrējušies. Pārsteigums drīzāk bija tas, ka Taranaki tam nebija gatavi. Pirmajā puslaikā Velingtonas "Lions" guva divus piezemējumus, kas viņiem deva visai komfortablu pārsvaru otrajam puslaikam.
Otrajā spēles pusē, protams, esošie čempioni saņēmās un Koudijs Rejs arī prata nogādāt bumbu ieskaites zonā, kā arī Mārtijs Makenzijs trīs reizes bija nekļūdīgs realizējot soda sitienus, taču ar to bija par maz un sezonu Taranaki sāka ar zaudējumu.

Labāk sezonu iesāka pagājušās sezonas otrās vietas ieguvēja Tasmanas komanda, kuri ar 35:20 pārspēja citu Premjerlīgas komandu, Vaikato.

Currie Cup

DĀR regbija čempionātā šajā nedēļā noslēdzās otrā spēļu kārta un pēc tās nosacītajā līderu grupā ir trīs komandas – "Blue Bulls", "Golden Lions" un "Western Province". Visām trim komandām ir pa divām uzvarām divās spēlēs.
Jāpiebilst, ka no visām komandām, kuras pirmajā nedēļā bija zaudējušas, tikai vienai, "Natal Sharks", izdevās lauzt neveiksmīgo notikumu gaitu un tikt pie punktiem, viņi ar 33:25 pārspēja "Eastern Province Kings". Savukārt no visām pirmās kārtas uzvarētājām tikai "Pumas" otrajā nedēļā nespēja uzvarēt, taču tas arī ir saprotams, jo viņiem priekšā kāju nolika cita pirmās nedēļas veiksminiece, "Golden Lions".

Currie Cup

VKomandaUNZP
1.Blue Bulls20010
2.Golden Lions20010
3.Western Province2009
4.Natal Sharks1015
5.Pumas1014
6.Free State Cheetahs0021
7.Eastern Province Kings0021
8.Griquas0020

NRC

Pavisam drīz savu sezonu sāks arī Austrālijas nacionālais čempionāts, jeb NRC līga. Turnīrā piedalīsies deviņas komandas un čempionāts tiks atklāts 20. augustā ar aizvadītās sezonas divu labāko komandu spēli – čempioni "Brisben City" mērosies spēkiem ar otrās vietas ieguvējiem "Perth Spirit".

Izmantotie resursi:
Home | itmcup.co.nz | Official home of the...
National Rugby Championship
SuperSport - Rugby