Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" vienīgā no Latvijas regbija-7 komandām iekļūst pusfinālā starptautiskajā turnīrā Šauļos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" vienīgā no Latvijas regbija-7 komandām iekļūst pusfinālā starptautiskajā turnīrā Šauļos
"Livonia" komanda. Foto no Regbija kluba "Livonia" arhīva.

Pagājušajā nedēļas nogalē sekmīgi starptautisko regbijs-7 turnīru Lietuvas pilsētā Šauļos aizvadījuši “Livonia” regbisti, kuri vienīgie no Latvijas sasniedza pusfināla četrinieku, pavisam nedaudz mazajā finālā par trešo vietu pietrūkstot līdz godalgotajai vietai.

Regbija-7 starptautiskais turnīrs Šauļos jau ilgstoši notiek katru gadu, pulcējot ne tikai stiprākās Baltijas komandas, bet arī viesus no citām valstīm. Šogad dalībnieku vidū bija astoņas komandas no četrām valstīm. Bez divām Latvijas un trim Lietuvas komandām, piedalījās arī divas Polijas un viena Ukrainas komanda. Tādējādi turnīrs varēja sākties no ceturtdaļfināla, kur visas astoņas komandas bija sadalītas četros pāros.

Saskaņā ar izlozi ceturtdaļfināla pārī tika savestas kopā “Livonia”, kas spēlēja ar jauniešiem, un “Miesnieki”, kuru rindās nebija viena no līderiem Elmāra Šefanovska. Tādējādi abām Latvijas komandām bija jātiekas savā starpā jau pirmajā kārtā, noskaidrojot vienīgo, kas no mūsu valsts tiks pusfinālā. Abu spēcīgāko Latvijas regbija klubu dueli labāk iesāka “Miesnieki”, kontrolējot spēli. “Livonia” Neskatoties uz dažām kļūdām, livonieši spēja gūt divus piezemējumus ar realizācijām, uz ko miesnieki atbildēja ar vienu piezemējumu un realizāciju. Tādējādi Latvijas komandu duelī virsroku ņēma “Livonia”, iekļūstot pusfinālā jeb labāko četriniekā.

Pusfinālā pretī stājās spēcīgākā Baltijas komanda “Baltrex”, kurai pirmajā puslaikā jeb pirmajās septiņās minūtēs “Livonia” centās izrādīt līdzvērtīgu pretestību, nezaudējot ar lielu pārsvaru. Arī beigu rezultāts 7:29 pret tik spēcīgu komandu ar jaunajiem puišiem ir pieklājīgs. Spēlē par 3. vietu nācās cīnīties par Polijas izlasi. Spēle aizritēja līdzīgi, beigās livoniešiem piekāpjoties tikai par diviem punktiem – 17:19. Savukārt finālā “Baltrex” pārspēja Kauņas “Ažuolas”.

Komandas kapteinis Enzo Beltramino: “Ceturtdaļfināla spēles sākumā nespēlējām tā, kā bijām vēlējušies. Pieredzējušākie “Miesnieki” kontrolēja spēli. Mēs abus puslaikus vairāk spēlējām aizsardzībā, jo pieļāvām kļūdas. Taču arī pretinieks kļūdījās, un mēs tās izmantojām.” Beltramino norāda, ka pirmās spēles parasti ir grūtas, un spēles izskaņā bija jaušams nogurums. “Mēs bijām vieglāki un ātrāki, savukārt “Miesnieki” lielāki un stiprāki. Principā, kas mazāk kļūdījās, tas uzvarēja. To komandas biedriem teicu arī pārtraukumā.”

“Pusfināla spēlē pret “Baltrex” zinājām, ka viņi ir labākie ne tikai Lietuvā, bet arī Baltijā, un līdz ar to viņi ir šīs spēles favorīti. Centāmies spēlēt savu spēli, nevis pieskaņoties pretiniekam vai mainīt speciāli taktiku priekš viņiem. Uzsvaru likām uz aizsardzību, un tas nostrādāja. Mums arī sanāca veikt labu piezemējumu. Domāju, ka nezaudējām ar lielu starpību,” savu uzskatu pauž komandas kapteinis.

“Spēlē par 3. vietu bija līdzīgi kā ceturtdaļfinālā pret “Miesnieki”, proti, kas mazāk kļūdīsies, tas uzvarēs. Mēs kļūdījāmies vairāk, un tāpēc tāds iznākums, kaut arī zaudējām tikai ar diviem punktiem. Visa spēle bija ļoti līdzīga, bet poļi bija organizētāki,” atzīst Beltramino, norādot, ka ar jaunajiem spēlētājiem vēl daudz jāstrādā, jo šī komanda nākotnē varēs sasniegt augstus mērķus.