Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulīte un Baranovs uzvar Krievijas regbija čempionāta pirmajā finālspēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulīte un Baranovs uzvar Krievijas regbija čempionāta pirmajā finālspēlē
Uldis Saulīte (ar bumbu) abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē.
Foto: enisei-stm.ru

Ar Krasnojarskas "Enisey-STM" uzvaru pār šīs pašas pilsētas "Krany Yar" komandu (21:18) noslēdzās Krievijas profesionālās regbija līgas pirmais no diviem finālmačiem.

Krasnojarskas "Enisey-STM" ir viena no Krievijas pēdējo gadu spēcīgākajām komandām un arī šajā sezonā viņi to ir pierādījuši, jo, kā esošie čempioni uzvarēja arī regulārajā sezonā, uzvarot visās deviņās spēlēs.
Otro vietu Krievijas regbija augstākajā līmenī ieņēma cits Krasnojarskas klubs, "Krasny Yar", kuri vienīgo zaudējumu sezonā piedzīvoja cīnoties ar saviem kaimiņiem.

Krievijas profesionālās regbija līgas nolikums paredz, ka fināls tiek izspēlēts divos mačos un čempionu nosaka pēc abu spēļu kopējā rezultāta. Pirmā finālcīņa norisinājās šodien un tajā, neskatoties uz visai saspringto mača galotni, ar 21:18 uzvaru svinēja "Enisey-STM" regbisti.

Nu jau vairākas sezonas Krievijas spēcīgāko komandu pārstāv arī divi Latvijas regbisti – Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, kuri piedalījās arī šajā mačā, laukumā nākot sākumsastāvā.

Atbildes mačs, kurš solās būt ļoti interesants, ir ieplānots 23. septembrī.

Jāpiebilst, ka ar Krievijas čempionāta finālu "Enisey-STM" komandai sezona nebeigsies, bet var teikt, ka sāksies no jauna, jo viņi šovasar, divos mačos apspēlējot Rumānijas komandu "CSM Baia Mare", ir izcīnījuši tiesības spēlēt Eiropas izaicinājuma kausā, kas ir pēc spēka otrais spēcīgākais klubu turnīrs Eiropā (aiz Eiropas čempionu kausa).

Krasnojarskas klubam, tāpat kā visam Krievijas regbijam kopumā, šī būs pirmā sezona Eirokausos, tāpēc jau iepriekš komandas vadība ir izteikusi visai piesardzīgas prognozes par šī mēģinājuma iznākumu, taču ir skaidrs, ka iegūto izdevību Sibīrijas regbisti vienkārši tāpat neizniekos.

"Enisey-STM" ir ielozēti pirmajā grupā un viņiem būs jāspēlē ar īru "Connacht" no "Pro 12" čempionāta, Brivas regbistiem no Francijas "Top 14" un Anglijas klubu Ņūkāslas "Falcons". Savus startus prestižajā turnīrā Krasnojarskas klubs sāks novembra padsmitajos datumos, savās mājās uzņemot "Connacht" vienību.

Krasnojarskas "Enisey-STM" - Krasnojarskas "Krasny Yar" spēles apskats

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
Новости, календарь, турнирные таблицы....