Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Itālijai vēsturisks panākums pret Austrāliju, Francija pieveic DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Itālijai vēsturisks panākums pret Austrāliju, Francija pieveic DĀR
Foto: EPA/Scanpix

Turpinoties starptautiskā regbija rudens mačiem, šajā nedēļas nogalē tika aizvadītas kārtējās spēles un vienā no tām Itālija sensacionāli pārspēja Austrāliju, bet grandu cīņā Francija savā laukumā ar 30:26 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas izlasi.

Itālijas regbija izlase, lai arī starptautiskā līmenī to jau labu laiku atzīst kā pirmā ešelona komandu, ar lieliem panākumiem nevar lepoties, taču ik pa laikam "Azzurri" gan sanāk pārsteigt. Šī gada Sešu nāciju čempionātu itāļi noslēdza ar Velsas pieveikšanu (22:21), taču vasaras testu mačos viņi negaidīti piekāpās Gruzijai, kas atsāka runas par itāļu neatbilstību pirmā ešelona līmenim. Rudenī gan Kīrana Kraulija vīri revanšējās, ar 28:27 tiekot galā ar Austrāliju.

Šī, protams, bija viena no tām spēlēm, kurā vieniem veicas un sanāk daudz vairāk nekā otriem, taču tas nav svarīgi, jo Itālijas izlase prata izvirzīties vadībā un šo vadību arī noturēja. Divi piezemējumi Endža Kapuazo kontā, bet vēl 10 punktus no sitienu pozīcijām guva Tomaso Alans.

Jāpiemin, ka šī Itālijas izlasei bija pirmā uzvara pār Austrāliju komandas pastāvēšanas vēsturē. Pirms tam itāļi bija piekāpušies austrāliešiem 18 reizes.

Par kārtas galveno spēli, neapšaubāmi, bija jāsauc DĀR komandas viesošanos Parīzē, lai cīnītos ar Francijas komandu. Abas šīs vienības 10 mēnešus pirms Pasaules kausa starta tīri reāli izskatās arī starp galvenajiem favorītiem uz finālu, bet komandu klasiskais spēles stils solīja skatāmu cīņu.

Jāsaka, ka regbisti nepievīla un visiem šī sporta līdzjutējiem sestdienas vakarā sarīkoja patiesi aizraujošu izrādi.

Tomass Ramoss vadībā pirmos izvirzīja laukuma saimniekus, bet 2019. gada planētas labākais regbists Pjērs-Steps du Toits spēles 12. minūtē nopelnīja sarkano kartīti, kas atstāja viesus mazākumā līdz pat mača beigām.

Šajā brīdī likās, ka, iespējams, DĀR centīsies spēlēt savu spēli, taču mazākums viņiem būs pamatīgi sabojājis plānus, jo drīz vien rezultāts uz tablo bija kļuvis 13:0 par labu Francijai. Tomēr, puslaika pārtraukumā tablo rādīja 10:16, jo DĀR komanda nepadevās un, lai arī vietām ne bez veiksmes palīdzības, prata turēties spēlē.

Pirmajās 40 minūtēs piezemējumi Sirila Bailē un Sijas Kolisi kontā.

Otrais puslaiks sākās ar Česlina Kolbes un Tomasa Ramosa precīziem raidījumiem vārtos, kā arī Antonija Duponta sarkano kartīti, kas spēku samērus laukumā izlīdzināja un tieši šajā brīdī DĀR veica izrāvienu. Kurts-Lī Arendss piezemēja bumub, bet Fafs de Klerks bija precīzs sitienos pa vārtiem un rezultāts jau kļuva par labu viesu komandai.

Jāatzīst, ka Francijai mača izskaņā mazliet ari paveicās, jo nedisciplinētā afrikāņu spēle atstāja "Springboks" komandu vēlreiz mazākumā un cīnoties 13 vīru sastāvā pret 14 francūžiem DĀR arī zaudēja izšķirošos punktus.

75. spēles minūtē Sipili Falatea guva piezemējumu izvirzot mājiniekus vadībā, bet Ramoss, mača 79. minūtē, rezultāta starpību palielināja līdz četriem punktiem, kā arī uzstādīja spēles gala rezultātu – 30:26.

Starptautiskie regbija mači turpināsies nākošajā nedēļā un par šīs kārtas centrālajiem mačiem ir jāsauc Īrija un Austrālijas, kā arī Anglijas un Jaunzēlandes spēkošanās.

Starptautiskā regbija rudens mači

MājiniekiViesiRezultāts
MansteraDĀR B28:14
TongaČīle39:10
ItālijaAustrālija28:27
ĪrijaFidži35:17
NīderlandeKanāda25:37
GruzijaSamoa19:20
SpānijaNamībija34:15
AnglijaJapāna52:13
VelsaArgentīna20:13
FrancijaDĀR30:26
RumānijaUrugvaja16:21
BarbariansMaori All Blacks35:31
SkotijaJaunzēlande23:31