Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Blue Bulls" izgāž spēles sākumu un zaudē "Golden Lions"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Blue Bulls" izgāž spēles sākumu un zaudē "Golden Lions"
Foto: lionsrugby.co.za

Pretorijas "Blue Bulls" piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šajā "Currie Cup" sezonā, kas ir DĀR čempionāts regbijā, ar 36:28 piekāpjoties čempionāta līderiem "Golden Lions" no Johanesburgas.

Gan "Blue Bulls", gan "Golden Lions" šajā DĀR regbija čempionāta sezonā vēl nebija ne vienu reizi piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu un turnīra tabulā viņi vietas sadalīja tikai pateicoties gūtajiem papildpunktiem, tāpēc daudzi kā Dienvidāfrikas Republikas, tā pasaules regbija līdzjutēji gaidīja "Currie Cup" sesto kārtu, lai pavērotu to kā abas komandas spēlēs tiešā cīņā.

Tiem, kuri gaidīja spraigu spēli no pirmajām minūtēm, biežas mača līderu maiņas un citus šādu maču atribūtus diemžēl nācās vilties, jo pirmās 40 spēles minūtes pagāja ar absolūtu "Golden Lions" pārsvaru. Sākās viss ar Kortnela Skosana piezemējumu jau trešajā cīņas minūtē un turpinājās līdz pat 35. spēles minūtei, kad tika panākts nepieklājīgs rezultāts – 30:0.
Tiesa, jau pašā puslaika izskaņā, precīzāk, tā papildlaikā, Pretorijas regbisti prata pateikt pēdējo vārdu un, kā saka, "nosūtīt ziņu" uz savu oponentu ģērbtuvēm, kad Džamba Ulengo, pēc ilga, taču ļoti saraustīta "Buļļu" uzbrukuma, nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Otrajā puslaikā mājnieki parādīja, ka spēles pirmajā daļā piedzīvotais bija pārpratums – trīs piezemējumi pēc kārtas un no 7:30 rezultāts desmit minūtes līdz mača beigām kļuva 28:33, kas jau lika panervozēt čempionāta līderiem.
Tomēr, nekur tālāk par vieglu pretinieku izbiedēšanu "Blue Bulls" netika, jo spēles izskaņā kļūdījās, pārkāpa noteikumus un Marnitzs Bošofs realizēja savu ceturto soda sitienu spēlē, noslēdzot maču ar 20 punktiem.

Sestajā kārtā notika arī citas spēles un citi "pirmie gadījumi". Ja "Blue Bulls" piedzīvoja pirmo zaudējumu, tad "Griquas" varēja priecāties, jo pēc piecām neveiksmēm pēc kārtas, spēlē pret "Pumas" viņi pirmo reizi sezonā spēja gūt vairāk punktus nekā pretinieki, pārspējot tos ar 32:15.
Interesanti, ka pie pirmās uzvaras tika arī "Eastern Province Kings", kuri ar 32:24 pārspēja Frīsteitas "Cheetahs" regbistus. Tiesa, šie panākumi abas komandas var mierināt tikai psiholoģiski, jo turnīra tabulā tās vēl aizvien atrodas pēdējās vietās.

"Currie Cup", 5. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Eastern Province KingsCheetahs32:24
GriquasPumas32:15
Natal SharksEastern Province27:37
Blue BullsGolden Lions28:36

"ITM Cup"

Jaunzēlandes regbija čempionātā šajā nedēļas nogalē tika aizvadītas piektās kārtas spēles un jāsaka, ka Premjerlīgas vadošo komandu kontekstā nekas būtisks nav izmainījies.

Tasmanas komanda ar 26:17 pārspēja Velingtonu, kas tasmaniešiem bija piektais panākums piecās spēlēs, turklāt visās cīņās viņi ir spējuši paņemt arī papildpunktu par piezemējumiem. Kanterberija ar 29:14 pārspēja "Hawke's Bay" komandu un arī viņiem tā ir piektā uzvara piecos mačos, taču punktu izteiksmē viņiem ir par vienu mazāk.
Savukārt pagājušās sezonas čempioni Taranaki regbisti pēc tam kā bija pilnīgi bezspēcīgi pirmajās trijās sezonas spēlēs, nākošās trīs ir pratuši uzvarēt (jaunākā no uzvarām izcīnīta pret "Bay of Plenty" – 32:9) un nu ieņem pārliecinošu vietu pirmajā četriniekā, kas viņiem ļauj cerēt uz aizvadītās sezonas panākuma atkārtošanu, jo tieši pirmais četrinieks pēc regulārās sezonas noslēguma cīnīsies izslēgšanas mačos.

Pievēršoties "ITM Cup" čempionāta komandām, tad jāsaka, ka šajā nedēļā, kā jau minēts iepriekš pārtrūka "Hawke's Bay" un arī Velingtonas komandu uzvaru sērijas, taču tas viņiem nav traucējis saglabāt līderpozīcijas savā čempionātā.

"ITM Cup", 5. kārta

MājniekiViesiRezultāts
AucklandManawatu45:28
WaikatoSouthland30:25
WellingtonTasman17:36
North HarbourCounties Manukau28:20
Bay of PlentyTaranaki9:32
CanterburyHawke's Bay29:14
AucklandOtago25:29
ManawatuNorthland42:17

NRC

Visbeidzot Austrālijas regbija čempionātā savu pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja Sidnejas "Stars", kuri bija spiesti atzīt "NSW Country Eagles" pārākumu ar 31:37. Šo sidnejiešu paslīdēšanu izmantoja Kanberas universitātes komanda, kura, lai arī ir ar trim uzvarām un punktu skaits abām komandām ir vienāds, ir uzvarējusi visos savus mačos, tādēļ pakāpās uz otro vietu tabulā. Savu trešo uzvaru "Vikings" izcīnīja pret Pērtas "Spirit".

Pievēršoties Pērtas komandai, kuri vēl pagājušsezon ar Brisbenas "City" cīnījās par čempionu titulu, taču zaudēja, uz jauno sezonu ir pārnesusi šo zaudējumu garšu un pretēji saviem pagājušās sezonas oponentiem, kuri pārliecinoši un bez aizķeršanās apspēlē vienu pretinieku pēc otra, pērtieši visiem tikpat pārliecinoši zaudēja. Tiesa, spēlē pret "Vikings" viņi prata tikt pie sava pirmā punkta šajā sezonā.

NRC, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Brisbane CityNorth Harbour Rays55:29
NSW Country EaglesSydney Stars37:31
Greater Sydney RamsQueensland Country31:37
Perth SpiritUniversity of Canberra Vikings23:26

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
National Rugby Championship