Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Roma noturas vien desmit minūtes – Anglija pieveic Itāliju ar 33:0

Juris Miņins
Juris Miņins

Roma noturas vien desmit minūtes – Anglija pieveic Itāliju ar 33:0
Džeimijs Džordžs (ar bumbu) gūstot otro piezemējumu, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien 2022. gada Sešu nāciju čempionāta ietvaros Romas Olimpiskajā stadionā Itālijas regbija izlase uzņēma Angliju un piedzīvoja "sauso" zaudējumu – 0:33. Pēc šī panākuma Anglija pakāpās uz otro vietu turnīra tabulā.

Sešu nāciju čempionāta otrās kārtas noslēgumā tika izspēlēta Anglijas un Itālijas izlašu spēle. Neskatoties uz to, ka angļi bija šīs spēles pārliecinoši favorīti, abām komandām varēja atrast kopīgas problēmas ar kurām tās cīnās šī turnīra laikā. Kā Anglija, tā Itālija čempionātu sāka ar zaudējumu un abas komandas pašlaik mēģina pārkārtot savu sastāvu ar skatu uz iespējamajiem nākotnes panākumiem.

Ja par itāļu zaudējumu Francijai lielu jautājumu nebija pat neskatoties uz relatīvi veiksmīgo mača sākumu, tad zaudējums skotiem Anglijas izpildījumā gan "Rožu" galvenajam trenerim Edijam Džonsam sarunās ar vietējiem žurnālistiem lika meklēt pareizos vārdus, lai pēc iespējas korektāk izstāstītu, kas bija pie vainas tik samocītām spēles beigām.

Pirms spēles pret Itāliju angļi bija atsvaidzinājuši sastāvu, bet viņu galvenais treneris izteicās, ka gaida no komandas, lai tā parāda savu "neganto" pusi. Itāļiem gan tādu ambīciju nebija, taču komandas atbalstītāju vidē parādījās optimisms pēc tā, kā izrādījās, ka līdz šim visos šī gada Sešu nāciju čempionāta mačos ir uzvarējuši mājinieki, bet sestdienā Itālijas U20 izlase pārspēja angļu vienaudžus ar 6:0.

Par nelaimi "Azzurri" faniem, lielo izlašu cīņā nekādas lielas vaļības netika pieļautas. Anglijas izlase, lai arī mača ievadā pieļāva gana daudz kļūdu un pārkāpa noteikumus, jau desmitajā minūtē, straujā uzbrukumā, guva mača pirmo piezemējumu, izceļoties Markusam Smitam, bet vēl desmit minūtes vēlāk pozicionālā uzbrukumā Džeimijs Džordžs, kā jau pirmās līnijas uzbrucējs, ar spēku piespieda bumbu pie zemes aiz ieskaites zonas līnijas.

Nevar teikt, ka Itālijas komanda bija iespiesta savā laukuma pusē, viņiem pat bija daži relatīvi veiksmīgi momenti un labas epizodes, taču tās visas beidzās ar tehnisko brāķi vai noteikumu pārkāpumiem. To lieliski arī izmantoja angļi, pārvirzot spēli tālāk no savas laukuma puses.

Pirmā puslaika otrajā daļā visa darbība notika mājinieku laukuma pusē un, lai arī vairākas iespējas gūt piezemējumus viesi izniekoja, bet viens mēģinājums tika veikts, bet netika ieskaitīts, pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 21:0, jo Eliss Gendžs, izmantojot angļu priekšrocību, ar tālu piespēli laukuma malā atrada Džordžu, kurš nu jau galīgi netipiski savas pozīcijas spēlētājam, noslēdza ātro uzbrukumu.

Otrais puslaiks iesākās gluži tāpat kā noslēdzās pirmais, šoreiz piezemējumu gūstot Eliotam Deilijam.

Otrais puslaiks kopumā pagāja ar lielāku cīņas īpatsvaru un itāļu mēģinājumiem šovakar gūt vismaz kaut kādus punktus, taču Anglijas aizsardzība un pašu neprecizitātes mājiniekiem liedza no tablo nodzēst nulli un tā tas palika līdz pat mača beigām.

Angļiem gan izdevās rezultāta starpību palielināt un tikt pie bonusa punkta. Pirmās līnijas uzbrucējs Kails Sinklērs izpildīja piekto angļu piezemējumu, panākot 33:0. Mača beigās, pēc lieliska reida pāri visam laukumam, līdz ieskaites zonai bumbu nogādāja Henrijs Sleids, taču pēdējā uzbrukuma fāzē, piezemējot bumbu, viņš zaudēja kontroli pār to un tāpēc mača tiesnesim Deimonam Mērfijam jau otro reizi mačā bija jāatceļ Anglijas šķietamais piezemējums.

Pēc šī panākuma Anglija ar sešiem kopvērtējuma punktiem no pirmspēdējās pozīcijas turnīra tabulā ir pacēlusies uz otro vietu, patiecoties labākai gūto un zaudēto punktu attiecībai apsteidzot Īriju un no atpaliekot tikai no Francijas, kurai vienīgajai 2022. gada Sešu nāciju čempionātā ir izdevies uzvarēt abos līdz šim aizvadītajos mačos.

Sešu nāciju čempionāta kalendārā nākošajā nedēļā ir ieplānotas brīvdienas, tāpēc augstākā līmeņa Eiropas starptautiskais regbijs atgriezīsies pēc divām nedēļām. Tad Francija tiksies ar Skotiju, angļu pretinieki būs Velsa, bet Itālijai būs jāiztur īru eksāmens.

Sešu Nāciju kausa tiešraides skaties Viaplay

Itālija – Anglija 0:33 (0:21)

Piezemējumi: N/A – M.Smits (10), Dž.Džordžs (20, 40), E.Deilijs (45), K.Sinklērs (73)
Realizācijas: N/A – M.Smits (12, 21, 42, 74)
Sodi: N/A - N/A

2022. gada Sešu nāciju kauss regbijā

2. kārta

DatumsMājiniekiViesiRezultāts
12.02.VelsaSkotija20:17
12.02.FrancijaĪrija30:24
13.02.ItālijaAnglija0:33

#KomandaSUNZP
1.Francija22009
2.Anglija21016
3.Īrija21016
4.Skotija21014
5.Velsa21014
6.Itālija20020