Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV un Portugāle turpina graut, ceļazīmi uz PK sadalīs savā starpā

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV un Portugāle turpina graut, ceļazīmi uz PK sadalīs savā starpā
Foto:Reuters/Scanpix

Šodien pie kārtējiem graujošiem panākumiem 2023. gada regbija Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā tika Portugāles un ASV valstsvienības. Šo izlašu starpā arī tiks noskaidrots, kura no komandām nākamgad dosies uz Franciju.

Šodien 2023. gada Pasaules kausa regbijā pēdējā kvalifikācijas turnīrā, kas norisinās Dubaijā, tika izspēlētas otrās kārtas cīņas. Tiesa, pārsteigumi tajās izpalika, jo, tāpat kā pirmajā kārtā, pie graujošām uzvarām tika gan Portugāle, gan arī ASV.

Portugāļi šodien tikās ar Āfrikas zonas komandu, Keniju. Jāsaka, ka šo cīņu var raksturot dažādos vārdos, taču par sīvu vai spraigu to nosaukt nevar. Iemesls tam ir graujošais rezultāts – 85:0. Pirmajā puslaikā portugāļi bija labāki ar 35:0, bet otrajā, ko gan afrikāņi aizvadīja mazākumā, Eiropas komanda guva vēl 50 bezatbildes punktus.

Interesanti, ka Portugāles komandai pietrūka vien astoņu punktu, lai atkārtotu komandas visu laiku graujošākā panākuma rekordu – 93:0, kas 2019. gadā tika fiksēts mačā pret Čehijas izlasi.

Savukārt otrajā spēlē ASV tika galā ar Honkongu, 49:7. Āziju pārstāvošā komanda savu vienīgo realizēto piezemējumu izpildīja vien spēles otrajā puslaikā, kad rezultāts jau bija 0:42.

Līdz ar otrās kārtas noslēgšanu, nu ir pilnīgi oficiāli skaidrs, ka par pēdējo vietu 2023. gada regbija Pasaules kausa dalībvalstu sarakstā cīnīsies ASV un Portugāles izlases. Šī spēle notiks 18. novembrī.

2023. gada regbija Pasaules kausa noslēdzošais kvalifikācijas turnīrs

MājiniekiViesiRezultāts
PortugāleKenija85:0
ASVHonkonga49:7
#SUNZP
1.Portugāle220010
2.ASV220010
3.Honkonga20020
4.Kenija20020

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/