Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija Premjerlīgas finālā iekļūst "Chiefs" un "Wasps"

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija Premjerlīgas finālā iekļūst "Chiefs" un "Wasps"
Stjuarts Hogs ("Chiefs") veic piezemējumu Foto: PA Images/Scanpix

Vakardien tika izspēlēti abi 2019./2020. gada sezonas Anglijas regbija Premjerlīgas pusfināli, kuros uzvaras un ceļazīmes uz finālu nopelnīja Ekseteras "Chiefs" un Koventrī "Wasps".

Kamēr lielākā daļa regbija pasaules jau ir 2020./2021. gada sezonā, Anglijas regbija Premjerlīgā tiek izspēlētas pēdējās iepriekšējās sezonas cīņas un vakardien tika aizvadīta pirmā izslēgšanas maču kārta, kas vienlaicīgi bija arī pusfināli.

Pirmajā pārī tikās Koventrī "Wasps" un Bristoles "Bears". Jāatgādina, ka bristolieši pie vietas playoff komandu kvartetā tika pēc tam kā Seilas "Sharks", kuriem bija visas iespējas "Lāčus" pabīdīt par vienu pozīciju zemāk, pirms pēdējās regulārās sezonas maču kārtas saslima ar koronvīrusu un nespēja aizvadīt pēdējo maču pret Vusteras "Warriors".

Protams, ka tāda lietu kārtība apbēdināja ne tikai Seilas komandas līdzjutējus, bet arī regbija vērotājus visā pasaulē, taču, ja vien tas spēj mazināt viņu sarūgtinājumu, Bristoles komanda nekādu lielo pretestību "Wasps" komandai nespēja izrādīt. Zaudējot piecus piezemējumus, puslaiku noslēdzot ar rezultātu 5:23, bet mača gaitā esot zaudētājos ar 47:12, "Bears" ātri vien atvadījās no sapņa par čempionu titulu.

Savukārt Ekseteras "Chiefs", kuri regulāro sezonu noslēdza ar trīs zaudējumu sēriju, nezaudēja nevienu piezemējumu pret Bātas komandu pat neskatoties uz to, ka desmit minūtes pavadīja mazākumā. Premjerlīgas regulārās sezonas līderi uzvarēja ar 35:6. Interesanti, ka dzeltenās kartītes "vaininieks" Džonijs Hils šajā mačā izcēlās arī ar diviem piezemējumiem.

Līdz ar to par 2019./2020. gada sezonas čempionu titulu cīnīsies Ekseteras "Chiefs" un Koventrī "Wasps" komandas. Jāatgādina, ka 2017./2018. gada sezonā abas šīs komandas jau tikās finālmačā un tajā, tikai pēc pagarinājuma, ar 23:20 uzvarēja "Chiefs".

No vēsturiskā aspekta skatoties uz šo finālu, jāsaka, ka, lai arī Ekseteras vienībai šis būs jau piektais finālmačs pēc kārtas, viņi tikai vienu reizi ir spējuši triumfēt Premjerlīgā, kamēr "Wasps", kuri iepriekšējo titulu ir izcīnījuši pirms 12 gadiem un kopš tā laika tikai jau pieminētajā 2018. gadā tika līdz finālam, ir otrā tituliem bagātākā Premjerlīgas komanda.

Anglijas regbija Premjerlīga, pusfināli

MājniekiViesiRezultāti
"Wasps"Bristole47:24
Ekseteras "Chiefs"Bāta35:6

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/