Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija klubi piekāpjas Baltijas līgas līderiem, "Livonia" tikai ar trīs punktu starpību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas regbija klubi piekāpjas Baltijas līgas līderiem, "Livonia" tikai ar trīs punktu starpību
"Livonia" regbisti. Foto: Juris Bērziņš - Soms.

Baltijas “Top” regbija līgas pamatturnīra priekšpēdējā kārtā “Miesnieki/Ķekava” un “Livonia” komandas piedzīvoja zaudējumus izbraukuma spēlēs pret Šauļu regbija klubiem, kuriem tās bija sestās uzvaras pēc kārtas.

“Miesnieki/Ķekava” sestdien viesos pret “Baltrex/Šiauliai” vienību pirmā puslaika vidū izdarīja pirmo piezemējumu, taču mājinieki pirms tam jau bija paveikuši trīs reizes – 7:19. Pašās pirmā puslaika beigās ķekaviešiem izdevās gūt vēl piecus punktus, bet tie arī palika pēdējie, un pēc pārtraukuma Šauļu komanda pārsvaru pieaudzēja līdz 12:53.

“Livonia” regbisti svētdien pret citu Šauļu komandu “Vairas-Kalvis-Jupoja” diezgan sekmīgi spēlēja aizsardzībā, taču ar uzbrukuma veidošanu pirmajā puslaikā tik labi neveicās, un līdz pārtraukumam lietuvieši bija panākuši 11:0 pārsvaru, bet pašā otrā puslaika sākumā vēl arī 18:0. Viesu centieni atspēlēties vispirms vainagojās ar soda sitienu un piezemējumu (8:18), bet pašās beigās arī ar piezemējumu un realizācijas sitienu, kas ļāva starpību samazināt līdz 15:18, tomēr no zaudējumu paglābties nepalīdzēja.

Vietas “Top” līgas pusfinālā pirms pēdējās kārtas jau nodrošinājuši “Baltrex/Šiauliai”, Kauņas “Ažuolas” (pa 6 uzvarām 6 spēlēs) un “Vairas/Kalvis/Jupoja” 4 (6). Tām seko “Livonia”, “Geležinis vilkas” un “Miesnieki/Ķekava” pa 2 (6), Šiauliai” un Viļņas “VRA/Tomosta” 1 (5). Visticamāk, pēdējie pusfinālisti kļūs zināmi 24.septembrī Baldonē paredzētajā Latvijas komandu savstarpējā spēlē. Pusfināli par 1.-4.vietu norisināsies divu spēļu summā, bet par 5.-8.vietu – vienā spēlē.

Pirms Baltijas līgas spēles “Miesnieki /Ķekava” regbisti aizvadīja maču Latvijas čempionāta ietvaros, ar 60:3 pieveica novadniekus no “Lāči/Mūku sala” komandas un atgriezās tabulas pirmajā vietā – sešas uzvaras sešās cīņās un 28 punkti. Līderiem seko “Livonia” (26 p. 7 sp.), Valmieras Fēnikss (14 p. 6 sp.), “Eži” un “Lāči/Mūku sala” (pa 5 p. 7 sp.).

Izmantotie resursi:
Latvijas regbija klubi Šauļos piekāpjas...

     [+] [-]

, 2022-09-11 22:09, pirms 2 gadiem
Žēl, ka vismaz viena uzvara nesanāca. Livonia bija tik tuvu panākumam.