Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande un Austrālija izstājas no cīņas par regbija medaļām

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande un Austrālija izstājas no cīņas par regbija medaļām
Fidži izlase
Foto: AFP/Scanpix

Vakarnakt Riodeženeiro olimpiādē tika izspēlēti vīru regbija turnīra pirmie izslēgšanas spēļu kārtas mači, t.i., ceturtdaļfināli, kuros noskaidrojās, ka ne Jaunzēlande, ne Austrālija par olimpisko zeltu cīņu neturpinās.

Jaunzēlandes izlasei šis turnīrs jau no paša sākuma bija neveiksmīgs, jo turnīra ievadā tika piedzīvots zaudējums pret Japānu, kas bija tikai ievads visām nelaimēm, jo vēlāk savainojumu guva viens no visa turnīra zināmākajiem spēlētājiem Sonijs Bils Viljamss (viņš uz laukuma nevarēs iziet līdz pat gada beigām), bet beigu beigās, pēc uzvaras pār Keniju un zaudējuma Austrālijai, "All Blacks" palika trešajā vietā grupā un bija viena ASV izlases realizācijas sitiena attālumā no neiekļūšanas "play-off".

Šajā brīdī Jaunzēlandei paveicās, jo amerikāņi zaudēja Fidži ar piecu punktu pārsvaru, kas ļāva Okeānijas valstij gatavoties ceturtdaļfinālam, tiesa, viņiem priekšā stājās pēdējo divu gadu Pasaules sērijas uzvarētāji Fidži, kuri arī "nobeidza" jaunzēlandiešu sapni par zeltu olimpiādē – 12:7.

Savukārt Austrālija, kura čempionātu sāka ar negaidītu zaudējumu Francijai, arī izslēgšanas mačiem kvalificējās kā viena no divām labākajām trešo vietu ieguvējām, taču pret DĀR komandu bija bezspēcīga – 5:22.

Divos pārējos ceturtdaļfinālos cīņas arī bija interesantas, jo Lielbritānija tikai spēles pagarinājumā pieveica Argentīnu ar 5:0, bet Japāna parūpējās par kārtējo regbija brīnumu, jo ar 12:7 pārspēja Franciju.

Pusfinālos, kas norisināsies šonakt, Fidži cīnīsies ar Japānu, bet DĀR un Lielbritānija savā starpā sadalīs otru ceļazīmi uz finālu, kas, starp citu, arī notiks šajā naktī.

Pārējās komandas šonakt sadalīs atlikušās vietas. No grupu turnīra izslēgšanas mačiem nekvalificējušās vienības sadalīs 9.-12. vietu, bet ceturtdaļfinālu neveiksminieki cīnīsies par piekto līdz astoto pozīciju turnīra noslēguma tabulā.

Atgādināsim, ka dāmu regbija turnīrā, kurš noslēdzās pirms divām dienām, par zelta medaļām cīnījās Jaunzēlande un Austrālija, bet pats fināls noslēdzās ar austrāliešu dāmu panākumu.

Izmantotie resursi:
https://www.rio2016.com/en/rugby-se...

     [+] [-]

, 2016-08-11 11:05, pirms 8 gadiem
Juri, varbūt tomēr vajadzētu pieminēt, ka tas ir septiņnieks, nevis klasiskais regbijs, kurā Fidži ir pelēks nekas. Izskatās pēc reportāžas no strītbola, kurā tiek rakstīts - pasaules čempiņi ir šitie. Piemirstot tādu niansi, ka strītiņš ir tikai tāds ne visai izdevies piedēklītis lielajai spēlei. Gluži tāpat septiņnieks regbijā. Starp citu, kad Fidži ir sasitusi allblekus lielajā spēlē? Nekad? Eju nu ej...