Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

NFL spēlētājs Heins atskaitīts no Fidži olimpiskās regbija izlases

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spēlētājs Heins atskaitīts no Fidži olimpiskās regbija izlases
Džarids Heins
Foto: AFP/Scanpix

Viens no pēdējā laika spilgtākajiem regbistiem Džarids Heins, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Nacionālās futbola līgas (NFL) komandā Sanfrancisko “49ers”, lai cīnītos par iespēju spēlēt olimpiādē, ir atskaitīts no Fidži nacionālās izlases.

Džarids Heins ir viens no atpazīstamākajiem Austrālijas sportistiem, jo ilgus gadus bija Nacionālās regbija līgas (NRL) superzvaigzne un viens no apmaksātākajiem regbistiem. Tāpat regbijā-13 viņš pārstāvēja gan Austrālijas, gan Fidži izlases un 2009. gadā tika atzīts par labāko regbija-13 spēlētāju.

Tiesa, Heinam ar to bija par maz un viņš atteicās no visiem labumiem, ko viņam varēja nodrošināt NRL un devās pāri okeānam, lai iekarotu NFL un jāsaka, ka, kā spēlētājam, kurš iepriekš nekad nebija spēlējis amerikāņu futbolu, viņam tas izdevās, jo pēc fantastiska snieguma pirmssezonā, viņš tika iekļauts Sanfrancisko “49ers” komandas regulārās sezonas sastāvā. Vēlāk gan viņa sniegums pasliktinājās un komanda viņu pārvietoja uz rezervistu sastāvu, taču kopumā eksperimentu var saukt par izdevušos.

Ar to gan austrāliešu atlētam nebija gana un šīs gada sākumā viņš paziņoja, ka pamet savu NFL karjeru, lai pretendētu uz vietu Fidži olimpiskajā regbija izlasē.

Džaridam Heinam tika dota iespēja gan trenēties ar pasaules spēcīgāko regbija-7 izlasi, gan arī piedalīties mačos, taču, kā jau šajā nedēļas nogalē atzina komandas galvenais treneris – Heinam pietrūka laika, lai pilnībā apgūtu spēles nianses, bet riskēt un doties uz olimpiādi ar negatavu spēlētāju, turnīra favorīti nevarēja, tāpēc Džarids nedēļu pirms Fidži izlase nosauc galīgo sastāvu, tika atskaitīts.

Pats regbists arī atzina, ka saprata, ka nav īsti gatavs spēlēt olimpiādē un pateicās visiem par doto iespēju.

Pašlaik vēl nav zināms kur Heinss turpinās karjeru, jo NFL treniņnometnes vēl nav sākušās un viņam ir visas iespējas turpināt savu Ziemeļamerikas iekarošanas plānu. Tomēr, viņš vēl aizvien ir ļoti populārs un interesants abu regbija spēles formātu komandām un, kā ziņo, viņam ir piedāvājumi kā no regbija-15, tā regbija-13 komandām.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com