Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" un Eleja sekmīgākie arī Latvijas jaunatnes čempionāta 4. posmā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" un Eleja sekmīgākie arī Latvijas jaunatnes čempionāta 4. posmā regbijā
"Livonia" (melni baltos) pret Eleju. Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Pagājušajā svētdienā, 9. jūnijā, Rīgas Stila un modes tehnikuma stadionā notikušajā "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionāta ceturtajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās sekmīgākās atkal bija RK “Livonia” un Elejas komandas, kas vienīgās tika pie uzvarām.

Atkal pagāja tikai divas nedēļas un jūnija otrajā nedēļas nogalē "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionātā atkal savstarpējās aizraujošās cīņas regbija laukumā aizvadīja trīs jaunākās jauniešu grupas – U14, U12 un U10. Turpinot tradīcijas, jaunākajām jauniešu grupām norises vieta atkal bija cita, jo šoreiz spēles tika aizvadītas Rīgas Stila un modes tehnikuma stadionā Juglā.

RK “Livonia” atkārtoja otrajā posmā paveikto, proti, ieguva vienu pirmo un vienu otro vietu. Savu uzvaru sēriju turpināja demonstrēt “Livonia” U14 grupas komanda, kas kārtējo reizi ieguva pirmo vietu piecu komandu konkurencē. Ja vicečempionus RK “Mītavu” (9:1), 3. vietas ieguvējus Baldoni/ĶNSS/Ikšķili (9:0) un RK “Ļaudoni” (6:2) izdevās pārspēt pārliecinoši, tad ar 4. vietas ieguvējiem sanāca negaidīti ļoti spraigs duelis, pārspējot elejiešus ar viena punkta starpību – 4:3. Šāds pats rezultāts tika fiksēts arī cīņā par otro vietu posmā, mītaviešiem uzvarot Baldoni/ĶNSS/Ikšķili.

U12 grupā bija pieteiktas sešas komandas, kuras tika sadalītas pa trim katrā. “Livonia” ar 4:0 uzvarēja “Mītavu” un ar 13:0 “Ļaudonu”, ieņemot grupā pirmo vietu un pusfinālā tiekoties ar Baldoni/ĶNSS/Ikšķili, kuri otrajā grupā bija otrie, 6:1 uzveicot “Ežus”, bet ar 1:9 zaudējot otras grupas līderei Elejai.

Pusfinālā “Livonia” viegli ar 7:1 tika galā ar Baldoni/ĶNSS/Ikšķili, bet Eleja līdzīgā cīņā ar 5:3 pārspēja “Mītavu”. Fināls izvērtās ļoti spraigs, uzvarētāju nosakot tikai ar viena punkta starpību, ar 5:4 virsroku atkal ņemot elejiešiem, bet livoniešiem vēlreiz izcīnot otro vietu. Trešo vietu ieguva “Mītava”, kas ar lielu pārsvaru 11:1 pārspēja Baldoni/ĶNSS/Ikšķili.

U10 grupā sacentās astoņas komandas, kas bija sadalītas pa četrām katrā. Abas “Livonia” komandas “Livonia/Rīga” un “Livonia/Engure” grupas spēlēs izcīnīja pa vienai uzvarai trijās spēlēs, ieņemot trešo vietu un savstarpējā spēlē cīnoties par 5. vietu kopvērtējumā. Lai arī grupā “Livonia/Rīga” bija ļoti tuvu pusfināla sasniegšanai, minimāli ar 1:2 piekāpjoties Rīgas Katoļu ģimnāzijai (RKĢ) un ar 2:5 Baldonei/ĶNSS, tomēr viņiem nācās kluba komandu līdzvērtīgā duelī ar 6:8 piekāpties enguriešiem.

Spēlē par 3. vietu Baldone pārspēja “Mītavu” ar 5:2, bet par šīs grupas uzvarētājiem kļuva Eleja, kas aizraujošā finālā ar 3:2 pārspēja RKĢ.

“U14 grupas “Livonia” komanda nospēlēja tā, kā viņi šobrīd var. Un kā jau pēc pagājušā posma teicu, ir jāskatās un jāmēģina mainīt spēles kvalitāte un pieeja spēlei uz augstāku līmeni.,” norāda RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“U12 grupas livonieši gan fiziski, gan tehniski, gan funkcionāli ir gatavi būt pirmie, bet galvās viņi vēl nav salikuši priekš sevis šo pirmo vietu. Savukārt U10 kā jau U10 jeb mazie, kuriem kā pa viļņiem iet – vienreiz labāk, citreiz sliktāk. Šoreiz sanāca interesants duelis “Engure” pret “Rīgu” par 5. vietu, un Engure vinnēja,” komentē Valdavs.

“U14 grupas komandai plānā bija spēlēt pavisam citādāk. Bijām trenējušies jau pēc plāna, lai spertu soli augstāk, spēlētu kvalitatīvāk, bet lietus “pavilka” mūs atpakaļ, jo bija jāsāk spēlēt standartsituācijas, t.i., vienkāršāku regbiju. Līdz ar šādām pārmaiņām radās neliels haoss, taču uzvarējām tāpat,” skaidro “Livonia” jauniešu treneris Artūrs Baranovskis un turpina: “Pret Eleju sanāca sīvāka cīņa, jo ātrāk noņēma līderus nost un uzlaida laukumā maiņas spēlētājus. Pret “Ļaudoni” iedevām dažus spēlētājus viņiem, uztaisot tādu kā treniņa spēli – ne gluži ar pilnu jaudu spēlēt, bet izspēlēties gan viņiem, gan mums.”

“U12 komandai pavisam nedaudz pietrūka. Bijām vairākumā uz laukuma, Eleja mazākumā, bet neizmantojām to. Citi teiktu, ka varbūt tiesāšana, bet es uzskatu, ka ir jāspēlē tā, lai tev nevar piekasīties. Eleja izrādījās stiprāka,” atzīst Baranovskis. “U10 grupā Engures komandai bija augtāki plāni, bet neizdevās grupā tikt augstāk, līdz ar to par 5. vietu spēlējām ar rīdziniekiem. Sanāca ļoti interesanta cīņa punkts punktā, beigās Engurei izrādoties nedaudz stiprākai, ātrākai un veiksmīgākai. Taču abas komandas ir ļoti līdzīga līmeņa. Bija interesanti paskatīties, ko abas “Livonia” filiāles komandas var viena pret otru izdarīt.”