Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubi vienbalsīgi nolemj samazināt algu budžetus

Juris Miņins
Juris Miņins

Premjerlīgas klubi vienbalsīgi nolemj samazināt algu budžetus
Foto: PA/Scanpix

Anglijas regbija Premjerlīgas vadība ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka visi līgas klubi ir vienojušies par īslaicīgu algu budžetu samazinājumu, sakarā ar finansiālajām grūtībām, kas radušās koronvīrusa pandēmijas un tai sekojošo ierobežojumu dēļ.

Anglijas regbija Premjerlīgas vadība ir paziņojusi, ka visi līgas klubi ir nobalsojuši par to, lai sākot no 2021./2024. līdz 2023./2024. gada sezonai tiktu samazināti klubu algu budžeti, jeb "salary cap". Iemesls šādam balsojumam ir ekonomiskie sarežģījumi, kas radušies Covid-19 pandēmijas iespaidā.

Kopumā klubi savām vadošajām komandām, jeb Premjerlīgā startējošām vienībām, varēs tērēt ne vairāk kā piecus miljonus britu mārciņu, kas ir būtisks samazinājums, jo pašlaik algu griesti bija noteikti 6.4 miljonu apmērā. Tāpat izmaiņas skar arī citus jautājumus, piemēram, no citām regbija savienībām nākušo spēlētāju atalgojums nedrīkstēs pārsniegt 400 tūkstošus mārciņu, kamēr vietējie spēlētāji saņems ne vairāk kā 600 tūkstošus, bet vietējo regbija akadēmiju spēlētāju maksimālais atalgojums ir noteikts 100 tūkstošu britu mārciņu apmērā.

Svarīgi atzīmēt, ka visi spēkā esošie līgumi, kas būs spēkā arī 2021./2022., algu budžeta kontekstā tiks rēķināti ar koeficientu 0.75, t.i., lai arī regbisti varēs saņemt atalgojumu par kuru viņi piekrita spēlēt, algu budžeta aprēķinos tiks ieskaitīti tikai 75% no tās.

Tiesa, lai arī klubi ir apstiprinājuši jaunos noteikumus, spēlētāju arodbiedrība vēl vakardien bija paziņojusi, ka apsver iespēju streikot, jo, viņuprāt, algu budžeta samazinājums par vairāk kā 20% ir negodīgs pret spēlētājiem. Tāpat bija parādījušās ziņas, ka komandu vadītāji ir izdarījuši spiedienu uz spēlētājiem, lai viņi noslēdz jaunus līgumus, kas būtu daudz izdevīgāki funkcionāriem, nevis spēlētājiem.

Jāpiebilst, ka pašlaik Anglijas regbija Premjerlīgas komandas jau ir atgriezušās pie treniņu režīma, tiesa, pašlaik bezkontakta variantā. Pēc provizoriskās informācijas, angļi savu čempionātu, pretēji viņu principiālajiem pretiniekiem, Francijai, plāno izspēlēt līdz galam, mačus atsākot augusta vidū.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/