Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Mārleram – pozitīvs Covid-19 tests, Farels atgriežas ierindā

Juris Miņins
Juris Miņins

Mārleram – pozitīvs Covid-19 tests, Farels atgriežas ierindā
Džo Mārlers, Foto:Reuters/Scanpix

Anglijas regbija izlases uzbrucējam Džo Mārleram ir fiksēts pozitīvs Covid-19 tests kā rezultātā spilgtais regbists ir spiests ievērot desmit dienu izolāciju. Savukārt Ovens Farels ir atgriezies no izolācijas, jo viņa pozitīvais tests ir bijis neprecīzs.

Anglijas regbija izlase šajā nedēļā gatavojas pārbaudes mačam pret Austrālijas komandu un šo cīņu, kas norisināsies nedēļas beigās, viņi gaida ar dažādām jūtām. No izolācijas, kurā spēlētājs nonāca pēc pozitīva Covid-19 testa, ir atgriezies viens no komandas vadošajiem spēlētājiem, Ovens Farels.

Londonas "Saracens" klubā spēlējošais Farels, kurš testu nodeva pagājušajā ceturtdienā, nevarēja piedalīties sestdienas mačā pret Tongu. Lai arī angļiem šis mačs drīzāk kvalificējās kā "treniņš ar paaugstinātu atbildību", tomēr atslēgas spēlētāja nebūšana komandā bija diezgan negaidīta. Vēl nepatīkamāku šo situāciju padarīja fakts, ka vēlāk izrādījās, ka regbista nodoto analīžu rezultāti nebija precīzi un patiesībā viņam nav Covid-19 vīrusa.

Tomēr, ja Ovens Farels atgriezās Anglijas izlases trenera Edija Džonsa rīcībā, tad pirmās līnijas uzbrucējs Džo Mārlers, kurš pārstāv Londonas "Harlequins" komandu, izlases nometni ir pametis, jo viņa nodotais tests ir bijis pozitīvs. Pagaidām gan nav informācijas vai tas arī nevarētu būt laboratorijas kļūdas rezultāts, taču viņa vietu komandā ieņems Trevors Deivisons no Nūkāslas "Falcons" komandas.

Kā arī...

- Dienvidāfrikas Republikas komanda gatavojas spēlei pret Skotiju un tajā piedalīsies Vilijs le Rū, Franko Mosterts un Eltons Jantīzs, par kuru dalību spēlē vēl bija šaubas. Jāpiebilst, ka Mostertam un Džesem Krīlam šī būs 50. spēle izlases sastāvā. Savukārt Franss Steins uzstādīs jaunu DĀR izlases starptautiskās karjeras rekordu, jo "Springboks" kandidāta statusā ir jau 15 gadus un divas dienas.

DĀR un Skotijas spēle varētu būt gana interesanta un principiāla pašiem regbistiem, jo skotu komandas sastāvā ir vairāki DĀR dzimušie spēlētāji, ieskaitot vienu no komandas līderiem Duhanu van der Mervi.

- Tikmēr Anglijas klubu regbijā par dienas galveno ziņu kļuva amerikāņu regbista Eidžeja Makgintija jaunais līgums. ASV izlases spēlētājs nolēmis pamest Seilas "Sharks" komandu, lai no nākamās sezonas trīs gadus pārstāvēt Bristoles "Bears" vienību.

- Ekseteras "Chiefs" vienība, kurai šogad nesanāk turpināt iepriekšējo sezonu lielisko sniegumu, kas rezultējās sešos Premjerlīgas finālos pēc kārtas, līdz sezonas beigām ir vienojusies par sadarbību ar Argentīnas regbistu Santjago Grondonu.

Grondona iepriekš spēlēja Ņūkāslas "Falcons" rindās, taču ceļgala savainojuma dēļ ilgi komandā nepalika. Iepriekš viņš pārstāvēja Argentīnas "Jaguares" komandu "Super Rugby" turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/