Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džonss no PK sastāva "atkabina" veterānus Hūperu un Kūperu

Juris Miņins
Juris Miņins

Džonss no PK sastāva "atkabina" veterānus Hūperu un Kūperu
Vils Skeltons, Foto:Zumapress.com/Scanpix

Austrālijas regbija izlases galvenais treneris Edijs Džonss šodien ir nosaucis savas komandas sastāvu 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram un momentāni ir saņēmis asu kritiku par veiktajām izvēlēm.

Edijs Džonss, kurš pie Austrālijas izlases stūres atgriezās šī gada sākumā, šodien nosauca tos regbistus, kurus viņš uzskata par labākajiem un kuriem būs jāpārstāv valsts 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Jāteic, ka neviennozīmīgi vērtētā trenera izvēles izrādījās diezgan pārsteidzošas.

Vispirms ir jāmin bijušā komandas kapteiņa Maikla Hūpera atstāšana ārpus sastāva, kurš šī gada Regbija čempionātā aizvadīja tikai vienu maču, bet pēc tam mēģināja atlabt no apakšstilba savainojuma. Jāatgādina, ka Hūpers bija ne tikai ilggadējs Austrālijas izlases kapteinis, bet arī šajā ampluā visvairāk aizvadījušais savas valsts regbists.

Par jauno Austrālijas kapteini ir nosaukts Eiropā labi zināmais milzis Vils Skeltons, kurš pārstāvējis tādas komandas kā "Saracens" un Larošelu. Tiesa, 31 gadu vecais uzbrucējs ne reizi nav bijis savas izlases kapteinis. Par palīgu Skeltonam ir nosaukts Teits Makdermonts.

Tāpat ārpus sastāva palika cits veterāns, Kveids Kūpers, kurš mēģināja atlabt no Ahileja cīpslas savainojuma. Kūpera nedošanās uz Franciju arī nozīmē to, ka Austrālija uz PK finālturnīru dosies tikai ar vienu īstu flaihāfu.

Protams, ka pēc sastāva nosaukšanas Austrālijā sākās diezgan liela regbija sabiedrības viļņošanās un jau tā ne pārāk lielu popularitāti ieguvušais Džonss, saņēma kārtējo devu kritikas. Savukārt pats speciālists, kurš iepriekšējā PK spēja aizvest Angliju līdz finālam, sacīja: "Jā, mūsu komanda ir jauna un, ko esmu teicis iepriekš, mums ir talanti, bet vēl nav komandas. Pagaidām ir tieši tā. Protams, ka no mums neviens negaida lielus panākumus, taču mēs centīsimies."

Austrālijas izlases vidējais vecums ir 26 gadi un vidēji katram spēlētājam ir tikai 20 aizvadīti mači. Trīs no sastāvā iekļautajiem 33 regbistiem izlasē vēl nav aizvadījuši nevienu maču.

Austrālijas izlases sastāvs 2023. gada regbija PK finālturnīram

Uzbrucēji: Anguss Bels, Ponī Fāmausili, Zeins Nongors, Bleiks Skūps, Džeimss Slipers, Taniela Tupou, Mets Fīslers, Davids Porekī, Džordans Juelesī, Ričijs Ārnolds, Niks Frosts, Mets Filips, Vils Skeltons, Langi Glīsons, Toms Hūpers, Robs Leota, Freizers Makraits, Robs Valentini, Džošs Kemenī.
Aizsargi: Isaks Fains-Leleivasa, Teits Makdermonts, Niks Vaits, Kārters Gordons, Lalakai Foketi, Samu Kerevi, Aizaja Pīresī, Džordans Petaija, Makss Jorgensens, Endrjū Kelavejs, Marika Koroibetī, Marks Navakanitavase, Suliasi Vunivalu, Bens Donaldsons.

Izmantotie resursi:
https://www.rugby.com.au/