Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV smagā mačā tiek pie minimālas uzvaras pār Čīli

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV smagā mačā tiek pie minimālas uzvaras pār Čīli
Foto:AFP/Scanpix

ASV regbija izlase smagos laikapstākļos prata noturēties pret negaidīti labi spēlējošo Čīles izlasi un 2023. gada Pasaules kausa Amerikas kvalifikācijas zonas izslēgšanas mačus sāka ar minimālu panākumu – 22:21.

Šonakt tika aizvadīta pirmā no divām 2023. gada regbija Pasaules kausa Amerikas kvalifikācijas zonas pārspēļu kārtas cīņām, kurā par biļeti uz nākamgad ieplānoto turnīru cīnās ASV un Čīles izlases.

Šī spēle norisinājās Čīles galvaspilsētā Santjago un bez sportiskajiem izaicinājumiem abas komandas gaidīja arī cits pārbaudījums – pamatīgs lietus ļoti "smags" laukums, tāpēc arī uzreiz bija skaidri zināms, ka šajā reizē komandas nedemonstrēs izveicības un bumbas pārvaldes tehnikas brīnumus, bet vairāk uzticēsies uzbrucējiem.

Tā arī bija un kā Čīle tā arī ASV pieturējās pie regbija spēles pamatiem, tiesa, tas neizslēdza pārsteiguma momentu, ko čīlieši realizēja, kad Rodrigo Fernandezs veica lielisku reidu caur ASV aizsardzības līniju un tika līdz ieskaites zonai.

Atskatoties uz spēles gaitu, jāsaka, ka, lai arī amerikāņiem teju vienmēr bija neliels pārsvars, bet Čīles komandai 10 minūtes no otrā puslaika bija jāpavada 14 vīru sastāvā, nevienā brīdī mājinieki nebija izslēgti no cīņas par uzvaru, kas, jāatzīst, bija diezgan pārsteidzoši, ņemot vērā šo komandu nominālo spēku samēru.

Amerikas reģiona izslēgšanas mači norisinās divās kārtās un jau gaidāmās nedēļas nogalē, 16. jūlijā, komandas tiksies atkārtoti, šoreiz "Infinity Park" laukumā, Kolorado štatā. Šī kvalifikācijas posma uzvarētājs tiks noskaidrots pēc divu maču kopējā rezultāta un tāpat posma uzvarētājs saņems ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausu. Savukārt divu maču summā zaudējusī komanda saņems vēl vienu iespēju cīnīties par vietu Pasaules kausa dalībnieku sastāvā, saņemot uzaicinājumu piedalīties noslēdzošajā kvalifikācijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/