Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Top 14 ievieš pārspēles par pāreju uz Pro D2

Juris Miņins
Juris Miņins

Top 14 ievieš pārspēles par pāreju uz Pro D2
Ažēnas regbija komanda
Foto: AFP/Scanpix

Francijas prefesionālā regbija vadība ir nolēmusi mainīt sistēmu kādā notiek pāreja no Top 14 uz Pro D2 līgām, paredzot, ka no aiznākošās sezonas tiks ieviestas pārspēles.

Pašlaik Francijas čempionātā, kas ir spēcīgākais nacionālais regbija čempionāts, katras sezonas beigās divas vājākās komandas automātiski tiek nosūtītas uz otro līgu, kas gan arī ir profesionāls turnīrs – Pro D2. Savukārt no Pro D2 uz Top 14 dodas regulārās sezonas uzvarētāja un izslēgšanas maču uzvarētāja (regulārās sezonas čempioni izslēgšanas mačos nepiedalās).

No 2017./2018. gada sezonas šī sistēma tiks izmainīta, proti, vājākā augstākās līgas komanda gan tāpat automātiski tiks nosūtīta līmeni zemāk un tās vietā nāks Pro D2 čempionvienība, bet otrajai vājākajai Top 14 komandai būs jāspēlē pret otro spēcīgāko otrās līgas komandu.

Šādā veidā, pēc idejas autoru domām, tiks nodrošināta Top 14 čempionāta finansiālā stabilitāte, jo komandām jau daudz mazākā mērā būs jāuztraucas par izkrišanu uz zemāko līgu, kas parasti arī tiek pavadīts ar krasu finansējuma samazināšanu, kā arī tas ļaus komandās daudz lielākā mērā iespēlēt jaunos regbistus.

Pašlaik Francijas čempionātā spēlē ļoti daudz ārzemnieku, jo tieši šeit arī tiek maksātas vislielākās algas visā regbijā, tāpēc visām komandām ir jāmēģina atbilst šim līmenim, kas parasti nozīmē vietējo regbistu atstāšanu otrajā plānā.

Atgādināsim, ka šajā sezonā Francijas Top 14 čempionātu pameta Ažēnas un Ojonas komandas, bet viņu vietā nāca Liona un Bajona.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com