Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlasi turpinās vadīt Staņa

Agris Suveizda

Latvijas regbija izlasi turpinās vadīt Staņa
Latvijas regbija izlase. Foto: rugby-latvia.lv

Latvijas Regbija federācija valde ir apstiprinājusi Latvijas nacionālās vīriešu regbijs-15 un jauniešu U18 regbijs-7 galvenos trenerus, vēstīts federācijas mājaslapā.

Regbijs-15 izlase sāk treniņu ciklu

R15 izlases galvenā trenera pienākumus arī šajā sezonā turpina pildīt līdzšinējais izlases treneris – Kristaps Staņa (Valmieras Fēnikss). Par trenera palīgu ir apstiprināts Viktors Silvoniks (Miesnieki). Tāpat izlases darbam tiks piesaistīti divi konsultanti no Lielbritānijas – Žans Baptists Burzuljē (JB) un R15 izlases spēlētājs Toms Deividsons. Abi konsultanti jau ir pazīstami ar Latvijas izlasi, spēlētājiem un spēles stilu.

Toms šajā sezonā izlasei centīsies palīdzēt gan kā spēlētājs, gan kā konsultants ātro uzbrucēju/aizsargu (veijeris) spēles pilnveidošanā. Savukārt ar JB sadarbību LRF aizsāka pērn, kad bijušais Velsas R7 izlases spēlētājs palīdzēja mūsu U18 izlasei gatavoties Rīgā notikušajam Eiropas Čempionātam regbijā-7. JB R15 izlasi konsultēs spēlētāju individuālo prasmju attīstības, ar spēles izpratni/zīmējumu un citos jautājumos.

“Ziemas periodu regbijā primāri raksturo darbs svaru zālē un spēlētāju fiziskās sagatavotības parametru uzlabošana. Tādēļ jauno sezonu iesāksim ar fiziskās sagatavotības pārbaudēm. Šajā posmā pieaicināsim plašāku sportistu loku, lai redzētu, kā esam aizvadījuši ziemu. Tad treniņu procesu turpināsim ar mērķtiecīgu fiziskās kondīcijas uzlabošanu. Šo procesu diriģēs mums jau labi zināmais fizioterapeits Raivis Gabrānovs. Marta sākumā mums ir ieplānota pārbaudes spēle ar Lietuvas izlasi, kad jau gribam startēt ar tādu spēles modeli, kādu spēlēsim šajā sezonā. Kā konsultantus esam piesaistījuši divus progresīvus spēlētājus – Tomu Deividsonu un JB, kas noteikti dos papildus dzirksteli, enerģiju un prasmes. Tuvākos mēnešos turpināsim strādāt ar spēles zīmējumu, ņemot vērā pagājušā gada vadošo komandu gūto pieredzi Baltijas Top līgā. Latvijas izlase sāk pierast spēlēt augstas klases regbiju, un to arī turpināsim darīt. Būtiski, ka vadošie klubi šajā sezonā turpinās slīpēt meistarību Top līgā, savukārt citiem Latvijas klubiem, cerams, būs iespēja pilnveidot prasmes Baltijas līmeņa turnīrā. Paaugstinoties spēlētāju individuālajam sniegumam, uzlabosies arī izlases sniegums kopumā,” stāsta Kristaps Staņa.

“Par 2022-2023.gada sezonas, kura noslēgsies līdz ar pavasara spēlēm, mērķi esam uzstādījuši vietas saglabāšanu RE Ziemeļu divīzijas Konference 1 grupā. Par rudeni ir pāragri domāt, tādēļ pašreiz koncentrēsimies uz to, kā uzvarēt katrā nākošajā spēlē. Sāksim ar pārbaudes spēli pret Lietuvu un tālāk jau soli pa solim,” turpina R15 izlases galvenais treneris.

U18 izlasi turpinās vadīt Elmārs Šefanovskis

Savukārt par U18 puišu R7 izlases galveno treneri atkārtoti ir apstiprināts Elmārs Šefanovskis. Komandas galvenais uzdevums šogad ir gatavošanās Eiropas čempionātam, kas šogad norisināsies no 21. līdz 23.jūlijam Polijā. “Pašreiz mans galvenais uzdevums ir līdz martam sagatavot un LRF valdei prezentēt U18 izlases sagatavošanās plānu. Kāds ir komandas mērķis? 2022.gadā EČ palikām 5.vietā, lai gan cerējām uz godalgām. Bet skatoties reāli, ar pagājušā gada čempionātu un treniņu procesu esam ielikuši ļoti labu pamatu, lai šogad kāptu augstāk. Uz to arī mērķējam,” stāsta Elmārs Šefanovskis.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv