Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" negaidīti izsauc Āronu Smitu

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" negaidīti izsauc Āronu Smitu
Ārons Smits, Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase, kas pašlaik atrodas Eiropā, kur aizvada mačus ar ziemeļu puslodes komandām, pirms spēlēm ar Franciju un Īriju ir negaidīti izsaukusi cīņas pussargu Āronu Smitu.

Jaunzēlandes regbija izlase, kā visas planētas vadošās regbija izlases, pašlaik aizvada rudens testu spēļu ciklu ar ziemeļu puslodes komandām. Pašlaik "All Blacks" jau ir aizvadījuši trīs spēles (pret ASV, Velsu un Itāliju), kurās visās arī uzvarēja, taču spēlē pret Itāliju savainojumu guva Breds Vebers un tāpēc komandas galvenajam trenerim Aienam Fosteram bija jāmeklē aizstājējs, kurš varētu ieņemt savainotā spēlētāja vietu mačos pret Īriju un Franciju.

Komandas vadība gan neko labāku kā izsaukt veterānu Āronu Smitu nevarēja izdomāt, tāpēc vērsās pie 32 gadus vecā spēlētāja, kurš šoruden nemaz neplānoja spēlēt izlasē, tā kā vēlējās veltīt vairāk laika ģimenei, jo tikko bija piedzimis viņu otrais bērns.

Ārons Smits pēc paziņojuma par pievienošanos komandai arī video uzrunā izteicās, ka ir patīkami satraukts par iespēju palīdzēt izlasei, kā arī pieminēja, ka sieva viņu šajā lēmumā pilnībā atbalsta. Savukārt Fosters gaidāmās spēles nosauca par "ļoti svarīgām", tādējādi skaidrojot kāpēc uz izlasi ir izsaukts veterāns, kuram par vietu komandā īsti nav jāuztraucas.

Ārons Smits Jaunzēlands izlases sastāvā ir aizvadījis 101 maču, kuru laikā guvis 107 punktus. "All Blacks" sastāvā viņš sešas reizes ir uzvarējis Regbija čempionātā, kā arī bija 2015. gada Pasaules kausa uzvarētāju komandas sastāvā.

Kā arī...

- Velsas izlasei atlikušajos rudens testu mačos būs jāiztiek bez uzbrucēja Kena Ovensa, kurš spēlē pret DĀR guva muguras savainojumu.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2021-11-09 19:03, pirms 2 gadiem
Regbijā sava pasaule. Droši vien nav cita sporta veida, kur "testu mačus" uztvertu tik nopietni.