Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Sporta Punkts/Livonia" Baltijas čempionātā regbijā revanšējas un pārliecinoši pieveic "Ežus"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Sporta Punkts/Livonia" Baltijas čempionātā regbijā revanšējas un pārliecinoši pieveic "Ežus"
Foto: RK "Livonia".

Sestdien Rīgas Tehniskās koledžas stadionā trešajā šīs sezonas spēlē jaunizveidotajā Baltijas čempionātā regbijā “Sporta Punkts/Livonia” ļoti pārliecinoši revanšējās RK “Eži” par zaudējumu Latvijas kausa pusfinālā, izcīnot uzvaru ar 51:15 (22:0) un ieņemot trešo vietu grupā.

Šo sestdien Regbija kluba “Livonia” otrā komanda “Sporta Punkts/Livonia” noslēdzošajā trešajā Baltijas čempionāta spēlē tikās ar citu Latvijas regbija klubu ''Eži''. Abas Latvijas komandas iepriekšējās divās spēlēs Baltijas čempionātā bija zaudējušas, piekāpjoties pārējām divām grupas komandām no Lietuvas – “Kuršiai” un “Baltrex” dublieriem. Līdz ar to gan “Sporta Punkts/Livonia”, gan “Eži” bija zaudējuši cerības tikt pusfinālā, kuram kvalificējas divas labākās grupas komandas.

Taču neskatoties uz to, spēle solījās būt interesanta, jo bija jānoskaidro labākās Latvijas komandas statuss šajā grupā. Pirms nepilna mēneša abas Latvijas komandas jau tikās savā starpā, cīnoties Latvijas kausa pusfinālā, kur RK “Livonia” otrā komanda bez ierunām piekāpās “Ežiem” – 55:26 (26:0). Taču “Sporta Punkts/Livonia” ar katru spēli rādījuši saturīgāku sniegumu, par ko liecina arī līdzvērtīgais rezultāts pret “Baltrex” – 5:17, kur pašu kļūdas neļāva tikt pie panākuma. Atkārtotā livoniešu un ežu duelī atkal tika fiksēts vienas komandas liels pārsvars, taču šoreiz tas bija “Livonia” komandas pusē.

“Sporta Punkts/Livonia” izdevās revanšēties, taču gaidītā spraigā spēle nesanāca, jo livonieši savus pretiniekus pārspēja negaidīti ļoti pārliecinoši. Komandas šoreiz bija mainītās lomās, jo tagad ežiem bija sarežģījumi ar komandas komplektāciju, ierodoties ar 15 spēlētājiem, kas nozīmēja, ka maiņas viņi nevarēja izdarīt. Turklāt jau spēles iesākumā eži palika mazākumā, jo satraumējās viens no spēlētājiem.

Spēles rezultāts ar piezemējumu tika atklāts tikai 18.minūtē, tomēr līdz pirmā puslaika beigām “Sporta Punkts/Livonia” vēl ar citu trīs spēlētāju veiktajiem piezemējumiem un vienu precīzu realizācijas sitienu bija guvuši 22 punktus, kamēr pretinieku rezultāts pirmajās četrdesmit minūtēs uz tablo nebija mainījies. Tādējādi pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 22:0.

Otrā puslaika iesākumā “Livonia” pārsvaru vēl palielināja, bet tad saņēma dzelteno kartīti, ļaujot 51.minūtē pie pirmajiem punktiem ar piezemējumu tikt ežiem – 29:5. Tajā brīdī šaubas par uzvarētāju neradījās. Atlikušajā pusstundā komandas apmainījās ar piezemējumiem, vairāk punktus tik un tā gūstot “Livonia” komandai, kura tad svinēja pārliecinošu uzvaru ar 51:15. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Reinis Salenieks.

“Sporta Punkts/Livonia” galvenais treneris Vilmārs Sokolovs ir gandarīts par uzvaru un spēlētāju paveikto. “Komanda bija labā noskaņojumā un komplektācijā. Puiši tiešām bija ļoti labi noskaņojušies. Mums arī paveicās, ka pretiniekiem bija sarežģījumi ar sastāva komplektāciju tāpat kā mums Latvijas kausa pusfinālā. Jau spēles sākuma daļā nonācām vairākumā. Līdz ar to nav pārsteiguma par tik lielu uzvaru, turklāt mēs bijām gatavojušies,” norāda Vilmārs Sokolovs.

“Puišu sniegums bija vēl labāks nekā iepriekšējā spēlē. Varu teikt, ka komanda parādīja aptuveni 70% no tā, ko treneru korpuss prasīja. Jāatzīst, ka gribētos vairāk. Komandai sanāca pāris skaisti piezemējumi, kas tika izpildīti tieši tā, kā bija prasījuši treneri,” vērtē Sokolovs, piebilstot, ka palīdzējušas arī nelielās sastāva izmaiņas šajā spēlē. “Nedaudz jau žēl, ka neizdevās tikt pusfinālā. Ja pareizāk sadalītu spēkus čempionāta iesākumā, varējām uzvarēt lietuviešus. Bija iespējas būt otrajiem grupā. Bet ir tā, kā ir, un turpināsim cīņu par 5. vietu,” pauž “Livonia” otrās komandas treneris.

Nākamā spēle “Sporta Punkts/Livona” Baltijas čempionātā paredzēta nākamo svētdien, 17. septembrī, kad mazajā pusfinālā būs jātiekas ar kādu no Latvijas klubiem – vai nu “Fēniksu” vai “Lāčiem”.