Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tulonas regbija klubs iesaistīts vērienīgā dopinga afērā

Juris Miņins
Juris Miņins

Tulonas regbija klubs iesaistīts vērienīgā dopinga afērā
Murads Budželals
Foto: AFP/Scanpix

Francijas regbija flagmanis "RC Tuolonnais", kas ir pēdējo triju sezonu Eiropas spēcīgākais klubs, tiek turēts aizdomās par iesaistīšanos plaša mēroga noziedzīgā shēmā, kuras rezultātā ir iegādāti dažāda veida dopinga sarakstos iekļautie preparāti.

Atsaucoties uz Francijas radio stadiju RTL, tiek ziņots, ka Francijas anti-dopinga aģentūra ir sākusi izmeklēšanu, lai tiktu skaidrībā ar Tulonas komandas farmaceita darbību, t.i., pašlaik viņš tiek turēts aizdomās par to, ka spēlētājiem, ārpus likuma noteiktās kārtības, ir piegādājis antibiotikas, pretsāpju līdzekļus, kā arī anaboliskos steroīdus.
Tāpat tiek stāstīts, ka anaboliskie steroīdi pēc tam ir iegādāti parastā aptiekā, turklāt, izmantojot spēlētāju sociālās apdrošināšanas kartes.

Komandas prezidents, Murads Budželals, speciāli sasauktā preses konferencē gan uzstāja, ka izmeklēšanas mērķis nav atklāt kādas dopinga lietošanas shēmas viņa komandā, bet gan atklāt komandas iepriekšējā farmaceita nelikumīgās darbības. Pēc viņa vārdiem izmeklētājiem ir aizdomas, ka nu jau bijušais kluba darbinieks ir izmantojis viltus receptes, lai tiktu pie dažāda veida preparātiem.
Tajā pašā laikā, kluba Budželals netieši arī norādīja, ka viņiem bija zināms par sava darbinieka nelikumīgajām darbībām, taču vienīgais, ko viņi šajā lietā ir darījuši – atlaiduši vainīgo, tālāk par šo incidentu neziņojot.

Jāpiebilst, ka Francijas "Top 14" čempionātā laiku pa laikam tiek noķerts kāds dopinga lietotājs, līdz šim beidzamais no kuriem bija DĀR pārstāvis Čilibojs Ralepels, kurš 2014. gadā, kad pārstāvēja Tulūzas klubu, tika pieķerts drostanolona lietošanā un saņēma divu gadu diskvalifikāciju.
Tāpat nesen publicētajā grāmatā "Rugby Accused: The Shock Investigation" ir apgalvots, ka dopinga problēma Francijas regbijā ir daudz lielāka nekā to mēģina parādīt paši čempionāta organizētāji. Tāpat atsevišķa sadaļa ir veltīta tieši DĀR regbistiem, kuri, pēc grāmatas autoru domām, aizliegto vielu lietošanu ir padarījuši par normu.

Atgriežoties pie Tulonas komandas, ir jāpiebilst, ka viņi ir viena no pasaules spēcīgākajām regbija komandām, kura ir trīs reizes pēc kārtas (2013.-2015.) triumfējusi Eiropas čempionu kausā, 2010. un 2012. gadā spēlējusi Eiropas izaicinājuma kausa finālā, kā arī laika posmā no 2012. līdz 2014. gadam tikusi līdz "Top 14" finālam, kur gan ir izcīnīta tikai viena uzvara (2014.), bet iepriekšējā sezonā viņu ceļš pretī Francijas čempionu titulam beidzās pusfinālā, kur viņi piekāpās "Stade Francais".
Tāpat ir diezgan interesanti, ka vēl 2007./2008. gada sezonā viņi spēlēja Francijas "Pro D2" turnīrā, jeb otrajā līgā.

Savukārt šī sezona tuloniešiem, kuri spēlē bez daudziem vadošajiem regbistiem, kas pašlaik ir iesaistīti izlašu sastāvos un spēlēs Pasaules kausā, ir sākusies pavisam neizteiksmīgi, jo pirmajos divos mačos tika piedzīvoti zaudējumi un tikai ar trešo piegājienu Tulona izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, tiesa, tieši pret aizvadītās sezonas pāridarītājiem "Stade Francais".

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...

     [+] [-]

, 2015-09-09 12:26, pirms 9 gadiem
Galīgi nepārsteidz. Domāju, ka noteikti dopings ne tikai Francijā, bet visur citur, tiek lietots krietni lielākos kvantumos!