Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" uzvar U16 grupā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā Jūrmalā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" uzvar U16 grupā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā Jūrmalā
"Livonia" jaunie regbisti pēc uzvaras ar savu treneri Artūru Baranovskis. Foto: Zigismunds Zālmans.

RK “Livonia” U16 komanda sekmīgi nospēlējusi pagājušajā nedēļas nogalē Jūrmalā notikušajā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā, izcīnot uzvaru vecākajā jauniešu grupā U16. Savukārt jaunākajā U12 grupā pirmo vietu ieguva Lietuvas komanda no Kauņas.

Pirms mēneša jūnijā sākumā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā “Jūrmalas kauss 2024” sacentās U14 un U10 jauniešu komandas, U14 grupā uzvarot “Livonia”, bet U10 grupā Lietuvas komandai. Šoreiz kārta cīnīties par Jūrmalas kausu un noskaidrot labākos regbijā pludmales smiltīs bija divām citām jauniešu grupām – U16 un U12. Un atkal vecākajā grupā virsroku ņēma “Livonia”, bet jaunākajā vēlreiz labāki bija dienvidu kaimiņi.

U16 grupā piedalījās četras komanda, bet tās bija spēcīgākās Latvijas pārstāves. Vispirms šīs četras komandas katra ar katru izspēlēja grupas ietvaros, bet pēc tam pirmā pret ceturto un otrā pret trešo uzsāka izslēgšanas kārtu pusfinālā.

“Livonia” iesāka ar 9:4 uzvaru pār RK “Mītavu”, tad ar 9:6 pārspēja Eleju, bet grupas noslēdzošajā spēlē ar 12:5 uzveica Ežus, iegūstot grupā pirmo vietu un pusfinālā tiekoties ar ežiem. Arī šoreiz izpaudās livoniešu pārākums, uzvarot ar 14:4. Otrajā pusfinālā Eleja vēlreiz pārspēja mītaviešus, taču šoreiz ļoti līdzīgā spēlē ar 6:4, kaut arī grupas spēlē rezultāts bija 10:2 elejiešu labā.

Finālā “Livonia” atkal pārspēja Eleju, šoreiz to paveicot ar nedaudz lielāku starpību – 12:7. Tādējādi livonieši arī šajā turnīrā bija labākie vecākajā jauniešu grupā. Spēlē par trešo vietu “Mītava” apspēlēja ežus ar 9:3.

U12 grupā piedalījās astoņas komandas, divas no kurām bija no Lietuvas, padarot šo turnīru starptautisku tāpat kā jūnija sākumā. Šīs astoņas komandas bija sadalītas divās grupās pa četrām katrā, vēlāk pirmo vietu ieguvējām spēlējot par uzvaru turnīrā, otrajām vietām cīnoties par 3. vietu utt.

Pirmajās spēlēs A grupā izpaudās “Mītava” un “Baltrex” pārākums, bet savstarpējā spēlē virsroku ņēma mītavieši, nopelnot lielo finālu pret otru Lietuvas komandu no Kauņas, kuri dominēja B grupā. Arī finālā izpaudās ciemiņu pārsvars, lietuviešiem atstājot “Mītavu ”sausā” – 12:0. Mazajā finālā Rīgas Katoļu ģiomnāzija/Eleja revanšējās lietuviešiem, ļoti līdzvērtīgā cīņā ar 4:3 pārspējot “Baltrex” un iegūstot trešo vietu.

“Livonia” grupā bija pieveikusi mājiniekus jūrmalniekus, tāpēc spēlēja par piekto vietu ar otras grupas trešo komandu “Ežiem”. Līdzīgā duelī ar 6:4 uzvarēja eži, tāpēc jaunākajā grupā livoneisīem nācās samierināties ar 6. vietu.

“Katrā vecuma grupā izlikām vienu komandu, kas bija apvienota no Rīgas un Engures jauniešiem. Grupā U16 komandām centāmies iespēlēt arī jaunos spēlētājus. Finālā pirmajā puslaikā pret Eleju bijām drošā vadībā, tāpēc otrajā puslaikā varējām veikt maiņas un ļaut arī citiem spēlētājiem uzspēlēt finālā,” stāsta “Livonia” jauniešu komandas treneris Artūrs Baranovskis un turpina par U16 grupu: “Esmu ļoti apmierināts ar viņu sniegumu. Aizvadījām vairākus treniņus gan Engurē, gan Rīgā, lai varētu sagatavoties speciāli pludmales regbija turnīram. Domāju, ka arī pašiem jauniešiem patika šis regbija formāts.”

“U12 grupas komandai nebija vairāku vadošo spēlētāju, taču tas šoreiz nebija izšķirošais faktors, jo galvenais uzdevums bija ļaut bērniem izbaudīt silto laiku pie jūras un uzspēlēt pludmales regbiju. Viņi to arī izdarīja – izbaudīja dienu un uzspēlēja pludmales regbiju, tāpēc nav sarūgtināti par sesto vietu no astoņām komandām,” skaidro Baranovskis, kuram pašam patīk pludmales regbijs un kurš arī uzslavē turnīra labo organizāciju.

“Tagad mūsu filiālē Engurē sadarbībā ar Engures pagasta Kultūras namu mēs 27. jūlijā rīkosim paši savu pludmales regbija turnīru U10, U12 un U14 vecuma grupām,” nākotnes plānus ieskicē “Livonia” jauniešu treneris un aicina citus klubus un visus interesentus pieteikties šim turnīram un foršajam pasākumam, jo Engure vēlas pirmajā reizē noorganizēt ļoti labu turnīru, sarūpējot balvas visiem, turklāt nav dalības maksas.