Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Spāņi uzveic krievus, briti pirmo dienu noslēdz pirmajās pozīcijās

Juris Miņins
Juris Miņins

Spāņi uzveic krievus, briti pirmo dienu noslēdz pirmajās pozīcijās
Terijs Boruā bija viens no rezultatīvākajiem pirmās dienas spēlētājiem, gūstot 22 punktus.
Foto: AFP/Scanpix

Šodien, Lielbritānijas pilsētā Ekzeterā tika izspēlēts Eiropas čempionāta regbijā-7 otrais posms, precīzāk, tā pirmā diena. Par dienas varoņiem kļuva Spānija un abas Lielbritānijas komandas.

Eiropas čempionāts regbijā-7, kas zināms arī kā “Sevens Grand Prix series”, šogad notiek trijos posmos, kuros 12 labākās komandas cīnās par čempionu titulu. Pirmais posms norisinājās pirms mēneša, Krievijas galvaspilsētā Maskavā un tajā uzvarēja Krievijas izlase, aiz sevis atstājot Franciju un Lielbritānijas “Lions” izlasi.

Kopš iepriekšējā posma ir pagājis laiciņs, daudz kas ir mainījies, ir izspēlētas pēdējās olimpisko spēļu ceļazīmes (pie tām tika abas Spānijas izlases), tāpēc otrais posms, kurš risinājās Anglijā, Ekzeterā, solīja pilnīgi citu spēli.

Pirmajā dienā tādu izteiktu pārsteigumu gan nebija, taču spēku samēri bija mazliet izmainījušies. Tā, piemēram, A grupā, kur cīnījās divas “paziņas” no olimpiskā atlases turnīra, Krievija un Spānija, pirmā posma uzvarētāji krievi aizvadīja ļoti nepārliecinošus mačus, pārspējot vien Lietuvu. Ar Gruziju tika nospēlēts neizšķirti, bet spāņiem, tāpat kā Monako olimpiskajā turnīrā, krievi zaudēja. Savukārt Spānija grupu turnīru noslēdza perfekti.

B grupā arī bija divi favorīti – Lielbritānijas “Royals” un Francijas izlase. Tieši šo komandu cīņā arī noskaidrojās grupas uzvarētāji, jo Polija un Portugāle nekādu dižo pretestību viņiem nespēja izrādīt. Grupas finālspēlē briti izrādījās pārāki ar 17:10.

Visbeidzot C grupā konkurence uz pirmo vietu tik liela nebija, jo tur neapšaubāmi favorīti bija Lielbritānijas “Lions” izlase. Savu favorītu statusu viņi arī pierādīja, pārspējot Vāciju un Itāliju ar, attiecīgi, 41:0 un 31:0. Savukārt otrajā vietā ierindojās Itālija, kura izcīnīja divas minimālas uzvaras pār vāciešiem un beļģiem.

Atgādināsim, ka Lielbritānija Eiropas čempionātā startē ar divām komandām, jo tādā veidā izlase, kas ir izveidota no Anglijas, Skotijas un Velsas regbistiem spēj izskatīt vairāk kandidātus un labāk sagatavoties Rio olimpiādei, kurā, kā zināms, ir jāpiedalās valstīm, nevis nācijām, kā tas ierasts regbijā, kurā angļi, skoti un velsieši spēlē katri savās komandās.

Rītdien komandas sacentīsies izslēgšanas mačos. Kuriem kvalificējās visu trīs grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāts regbijā-7, otrais posms (Ekzetera)

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Spānija33009
2.Krievija31116
3.Gruzija30215
4.Lietuva30124

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Royals33009
2.Francija32017
3.Polija31025
4.Portugāle30033

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Lions33009
2.Itālija32016
3.Vācija31025
4.Beļģija30033

Izmantotie resursi:
Rugby Europe official website