Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Kalve" joprojām bez zaudējumiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Kalve" joprojām bez zaudējumiem
"Kalve" - "Eži"
Foto: Zigismunds Zālmanis

Šodien Juglas stadionā notika 20. “Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa sestās kārtas pirmā spēle starp “Kalve” un “Eži/LMT” regbistiem. “Kalve” sīvā cīņā izcīnīja uzvaru ar 24:10 (7:7), gūstot vienpadsmito panākumu vienpadsmit spēlēs un nodrošinot pirmo vietu regulārajā čempionātā, neatkarīgi no pēdējā mača pret LLU. Savukārt “Eži/LMT” piedzīvoja otro neveiksmi vienpadsmit spēlēs un garantēja sev otro vietu regulārajā čempionātā. Abas komandas ir iekļuvušas “Livland” Latvijas meistarsacīkšu izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Spēlē pret “Kalvi” “Ežu/LMT” rindās savainojuma dēļ laukumā nevarēja doties viens no vienības līderiem Kristaps Bērziņš. Savukārt “Kalves” sastāvā pēc traumas izārstēšanas atkal bija redzams Sergejs Avdejevs. Mača iesākumā abas komandas apmainījās ar piezemējumiem un precīziem realizācijas sitieniem. Vispirms Elmārs Imbrass un Mihails Tumins panāca 7:0 “Kalves” labā, bet pēc tam Jānis Strazdiņš un Ruslans Kotļevs atjaunoja neizšķirtu 7:7. Pirmā puslaika atlikušajā daļā Tumins un Kotļevs apmainījās ar neprecīziem soda sitieniem un mača pirmā daļa tā arī noslēdzās – 7:7.

Otrajā puslaikā vispirms Tumins ar precīzu soda sitienu izvirzīja vadībā “Kalvi” 10:7, taču Nauris Kraupša atbildēja ar to pašu – atkal neizšķirts 10:10. Atlikušajā laikā punktus guva vairs tikai “Kalves” regbisti. Vispirms Avdejevs ar piezemējumu panāca 15:10, bet Tumins precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 17:10. Savukārt spēles izskaņā Emīls Zerafims guva vēl piecus punktus, bet Tumins atkal bija precīzs, sitot realizāciju – 24:10.

“Kalve” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Mačs bija līdzīgs. “Ežiem” nebija dažu vadošo spēlētāju, tomēr jāatzīst, ka viņiem ir izaugusi jaunā maiņa, kas itin sekmīgi var aizstāt pieredzējušos līderus. Mums ar sastāvu bija puslīdz normāli, lai arī pieļāvām daudzas pozicionālas kļūdas. Avdejevs spēlēja pēc traumas, taču spēja parādīt diezgan labu sniegumu. Rezultātā iznāca interesanta cīņa. Vienīgā vēlme – kaut Latvijas čempionātā būtu vairāk tādu spēļu. Jāatzīst, ka mača beigās mums paveicās, tomēr arī mūsu vēlme uzvarēt bija drusku lielāka, nekā sāncenšiem. Jāsecina, ka jaunā maiņa sāk sevi pieteikt arvien aktīvāk abās komandās. Tāpēc tādas spēles kā šī, ir vajadzīgas kā ēst. Tiesa, arī tiesāšana varēja būt drusku augstākā līmenī.
“Eži/LMT” treneris Juris Straume:

– Sanāca tāda diezgan mierīga, pozicionāla spēle. Nebijām optimālajā sastāvā, tāpēc cīnīties par uzvaru ar bonusa punktu, sāncenšus atstājot bez bonusa, nebija reāli un panākt viņus turnīra tabulā nevarējām. Cerējām uz vienkāršu uzvaru, taču arī tā rokā nedevās. Es nekad cenšos nekritizēt spēles tiesnešus, taču šī ir tā reize, kad arī mača soģiem jāpārdomā un jāizvērtē sava rīcība. Nav un nevar būt strīdu par par atsevišķu sodu piešķiršanu vai nepiešķiršanu, taču, ja sāncenšu komanda, izspēlējot ātro autu, atdod piespēli uz priekšu vismaz divus metrus, bet svilpe klusē, savukārt mēs visa tā rezultātā zaudējam punktus, tad tomēr kaut kas nav kārtībā...

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā rīt, 9. septembrī, pulksten 19.00 Upesciema stadionā “Livonia/Garkalne” uzņems LLU regbistus, bet svētdien, 11. septembrī, pulksten 14.00 Vaidavas stadionā Valmieras “Fēnikss” mērosies spēkiem ar “Miesnieki/Ķekava”.

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu turnīra tabula

VKomandaSUNZPunkti
1.Kalve11110054
2.Eži/LMT1190245
3.Miesnieki/Ķekava1050525
4.Baldone940520
5.LLU830515
6.Livonia/Garkalne1020810
7.Valmieras Fēnikss90090

(Baldonei mīnus 2 p. par neierašanos uz spēli pret Kalvi)

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-09-09 00:05, pirms 13 gadiem
Kas to būtu domājis, ka Kalve tik labi nostartēs regulārajā čempī. Neviena zaudējuma - tas ir ko vērts!