Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande izcīna vēsturisku uzvaru pret Samoā

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande izcīna vēsturisku uzvaru pret Samoā
Dens Kārters
Foto: AFP/Scanpix

Ar Jaunzēlandes uzvaru pār Samoā valstsvienību tika atklāts pārbaudes spēļu cikls pirms septembrī gaidāmā Pasaules kausa regbijā. Šajā cīņā ar 25:16 pārāki izrādījās jaunzālandieši.

Lai arī jau pirms kāda laika izlases sāka gatavošanos Pasaules kausam un dažas valstsvienības pat aizvadīja pārbaudes spēles, tām nebija oficiālā pārbaudes spēļu statusa, tāpēc var uzskatīt, ka cīņa starp Jaunzēlandi un Samoā bija pirmā šajā sagatavošanās ciklā Pasaules kausam.

Pati spēle, kā jau pirmajos mačos ierasts, nebija diez ko skatāma, jo abas komandas daudz lielākā mērā domāja par aizsardzību, kas tām arī ļoti labi izdevās, uzbrūkošajās darbībās cerot uz pretinieku kļūdām. Un kļūdas, protams, bija, ko vispirms izmantoja "All Blacks", kad pēc Dena Kārtera spēriena bumbu savās rokās dabūja Džordžs Moala, kurš arī nogādāja to ieskaites zonā. Alafoti Foasiliva, protams, arī atbildēja ar piezemējumu samoāņiem, taču spēles atrisinājums tika panākts ne ar piezemējumiem.

Spēles laikā kopumā abas komandas nopelnīja 22 sodus, kas ne tikai bremzēja spēles gaitu, bet arī deva iespēju jau pieminētajam Kārteram veikt soda sitienus, kuros viņš bija tikpat vai kā perfekts, jo realizēja sešus no septiņiem soda sitieniem, kas arī atnesa Jaunzēlandes izlasei uzvaru.

Jāpiebilst, ka "World Rugby" ranga pirmajai komandai un pašreizējiem Pasaules kausa turētājiem, Jaunzēlandes izlasei šī uzvara bija vēsturiska, jo neskatoties uz visiem panākumiem un vispasaules slavu, pret Samoā, spēlējot viņu mājās, jaunzēlandieši vēl nebija uzvarējuši.

Jāpiebilst, ka nākošie testu mači tiks aizvadīti jau 11. jūlijā, kad Jaunzēlande spēlēs ar Fidži, Namībija mērosies spēkiem ar Krieviju, bet DĀR mēģinās pārspēt "World XV" komandu.

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...