Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ar "Livonia/RRK" uzvaru pirmajā posmā sācies Latvijas čempionāts regbijā U18 grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar "Livonia/RRK" uzvaru pirmajā posmā sācies Latvijas čempionāts regbijā U18 grupā
Foto: Latvijas Regbija federācija.

Ar panākumu jauno sezonu iesākuši “Livonia/RRK” U18 grupas regbija komanda, kas pagājušajā nedēļas nogalē, 7.maijā, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā kļuva par uzvarētājiem Latvijas čempionātā regbijā-7, izcīnot pārliecinošas uzvaras visās aizvadītajās spēlēs.

Aprīļa otrajā pusē Latvijas čempionātu regbijā-7 uzsāka jaunākās jauniešu grupas komandas, U10 grupā uzvarot “Livonia”/RRK, U12 un U14 pirmo vietu iegūstot Baldone/ĶNSS, bet aprīļa izskaņā uzvaras laurus U16 grupā plūcot Elejas regbistiem. Tagad vecākajā jauniešu grupā U18 pārākumu nodemonstrēja “Livonia”, tādējādi pirmajā posmā jauniešu grupā tiekot pie otrās uzvaras.

Latvijas čempionāta regbijā-7 U18 grupā pirmajā posmā sacentās sešas komandas, kuras bija sadalītas divās apakšgrupās pa trīs katrā. Pirmajā grupā spēlēja Baldone/ĶNSS, Eleja JNSC un RL “Mītava”, bet otrajā – “Livonia”/RRK, “Griežņi”/ĶNSS un “Eži”. Apakšgrupā katra komanda aizvadīja divas spēles ar pārējām divām pretiniecēm. Divas labākās no katras grupas kvalificējās izslēgšanas spēlēm jeb pusfinālam, bet abu grupu vājākās komandas jeb trešo vietu ieguvējas aizvadīja spēli par 5. vietu.

“Livonia/RKK” ar 28:7 pārspēja “Ežus”, bet spēlē pret “Griežņi”/ĶNSS pretiniekus atstāja sausā – 45:0. Tādējādi grupā tika iegūta pirmā vieta un nodrošināta pusfināla cīņa ar otras grupas otro vietu – Baldones/ĶNSS. Savukārt otrajā grupā pirmo vietu ieguva abās spēlēs uzvaras izcīnījusī RK “Mītava” komanda, kurai pretī stājās “Eži”.

Pusfinālā “Livonia/RKK” otro reizi šajā turnīrā pretiniekiem neļāva gūt ne punktu un Baldones/ĶNSS komandu pārspēja ar pirmā posma lielāko rezultātu vadošo komandu starpā – 48:0. Savukārt otrajā pusfināla spēlē aizritēja krietni līdzīgāka cīņa, mītaviešiem ežus uzveicot ar 21:14. Atšķirībā no pusfināla finālā livonieši saskārās ar pretestību, taču nelielu, un šaubas par uzvarētāju nebija, “Livonia/RKK” gūstot 34 punktus, bet RK “Mītava” gandrīz trīs reizes mazāk – 34:12. Neskatoties uz pamatīgu kapitulāciju pusfinālā pret livoniešiem, spēlē par 3. vietu Baldone/ĶNSS spēja ar 33:17 uzveikt “Eži” komandu.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts “Livonia”/RRK spēlētājs Artūrs Unaņjans.

“Livonia” kluba prezidents Vigo Valdavs ir gandarīts par komandas paveikto. “Liels prieks par panākumu. Priecē arī tas, ka ir izdevies noturēt vecākās grupas jauniešus, jo šajā vecumā bieži vien puiši pamet regbiju. U18 spēlētāji bieži apmeklē “Livonia” pieaugušo komandas treniņus, kur gūst pieredzi un pārliecību, un tas ir galvenais panākuma iemesls,” norāda Vigo Valdavs.

“Jāatzīst, ka pirmajā spēlē viss vēl nesanāca, kā gribētos, un bija jaušams neliels satraukums un kļūdas piespēlēs, taču jau ar nākamo spēli treneri prata atrast īstos vārdus, un sniegums krietni uzlabojās. Visa sistēma kopumā ir labi darbojusies, un tas ir visu kopējs nopelns,” norāda “Livonia” kluba prezidents, piebilstot, ka šādā veidā jāturpina.