Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālijas uzvaru sērija pārtrūkst Edinburgā

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālijas uzvaru sērija pārtrūkst Edinburgā
Foto:Reuters/Scanpix

Šodien starptautiskā regbija rudens testu maču sērijas cīņā Austrālijas izlase ar 13:15 piekāpās Skotijas valstsvienībai, tādējādi pārtrūkstot "Valabiju" piecu uzvaru sērijai.

Ar divām izlašu cīņām šodien noslēdzās šīsnedēļas starptautiskā regbija rudens testu maču programma. Par dienas galveno spēli, neapšaubāmi, jāsauc Skotijas un Austrālijas cīņa, kurā abas komandas nodemonstrēja gana labu regbiju un arī mača intriga saglabājās līdz pat pēdējām spēles minūtēm.

Jau no pirmajām cīņas minūtēm kļuva skaidrs, ka neviena no komandām nemeklēs laimi avantūristiskos uzbrukumos, bet vairāk domās par savas "mājas" drošību un tas noveda pie liela cīņas daudzuma laukuma centrā. Relatīvi veiksmīgi izskatījās vairāki uzbrukumu iesākumi, taču tālāk par pašu sākumu nekas nenonāca.

Austrāliešiem bija iespēja atklāt rezultātu pirmajiem, taču Džeimsa O'Konora izpildītais soda sitiens nebija veiksmīgs, tāpēc rezultātu atklāja skoti un uzreiz ar piezemējumu – pēc labi izspēlēta koridora un mola, bumbu ieskaites zonā nogādāja Hemišs Vatsons.

Pēc mājinieku rezultatīvās darbības spēle "atvērās" un austrālieši lielākiem spēkiem sāka iet uz priekšu, taču, lai vai cik tuvu viņi nonāca pie ieskaites zonas un pat pamanījās tur piespiest bumbu, vienīgos punktus viņi guva no soda sitiena situācijas, tā kā visi labie uzbrukumi tika "nokauti" pašu kļūdu, neprecizitāšu vai noteikumu pārkāpumu dēļ.

Turklāt, pirmā puslaika izskaņā Romans Poits parādīja dzelteno kartīti austrālietim Alanam Alālatoam.

Otrā spēles daļa sākās ar pirmā cēliena turpinājumu, t.i., skotu piespiešanu pie viņu pašu ieskaites zonas. Tiesa, šoreiz tas arī nesa rezultātu, jo Robs Letoa, izrāvies caur oponentu aizsardzības līniju, piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Šajā brīdī rezultāts jau kļuva par labu austrāliešiem un Skotijas izlasei jau pašiem nācās meklēt iespējas kā atspēlēties un tas komandas nostādīja apgrieztās lomās, t.i., skoti uzbruka, bet austrālieši centās šos kopumā bīstamos uzbrukumus atvairīt.

Jāsaka, ka arī otro piezemējumu Gregora Tounsenda vīri guva pēc standarta situācijas, taču šoreiz, pēc grupcīņas un tai sekojošajām dažām piespēlēm, laukuma stūrī, tieši pie ieskaites zonas karodziņa, tika atrasts Jūvens Ešmans, kurš, nodemonstrējot pirmās līnijas uzbrucējam neraksturīgu akrobātisku lēcienu, piespieda bumbu pie jau pieminētā karodziņa.

Šis piezemējums gan uzvaru mājiniekiem vēl neatnesa, jo O'Konors atgrieza vadību austrāliešiem un tikai pēc Fina Rasela realizētā soda šīs spēles rezultāts vairs nemainījās – 15:13 par labu Skotijai.

Skotijas izlasei šī bija trešā uzvara pār Austrāliju pēc kārtas. Iepriekš trīs uzvaras trijos secīgos mačos skoti pret austrāliešiem vinnēja teju pirms 40 gadiem, 1982. gadā.

Austrāliešiem, bez tā, ka jau trešo spēli pēc kārtas viņi nespēj pieveikt skotus, šodien arī pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Otrajā dienas spēlē tikās Rumānijas un Urugvajas izlases. Pateicoties rezultatīvākai otrajai spēles daļai uzvaru izcīnīja Rumānija – 29:14. Interesanti, ka pie piezemējuma rumāņu rindās tika Jaunzēlandē dzimušais Hinklijs Vaovasa, kuram šī bija pirmā spēle Rumānijas izlases sastāvā.

Starptautiskā regbija testu mači, 6. un 7. novembris

DatumsMājniniekiViesiRezultāts
06.11.ĪrijaJapāna60:5
ItālijaJaunzēlande9:47
PortugāleKanāda20:17
SpānijaFidži13:43
AnglijaTonga69:3
VelsaDĀR18:23
FrancijaArgentīna29:20
07.11.RumānjaUrugvaja29:14
SkotijaAustrālija15:13